Családi ház építés 2022-ben négyzetméter árakkal

A 2023 őszi áraink erre a linkre kattintva elérhetőek, az ebben a cikkben szereplő árak archív anyagok, már nem érvényesek.
A friss, naprakész kivitelezési árak az alábbi cikkben érhetőek el:

A Kp Sales House Kft több, kiemelten energiatakarékos családi ház építési technológiával kivitelezi a családi házakat 2022-ben is.

  • EnergyFriendHome, faszerkezetes könnyűszerkezetes készház építés
  • EnergyFriendHome, acélszerkezetes könnyűszerkezetes készház építés
  • STEICO BIO ragasztott faszerkezetes családi ház építés
  • ThermoBurok családi ház építés
  • Kerámiaház építés

Az első három felsorolásban szereplő családi ház építési mód, mind könnyűszerkezetes építési mód, az utóbbi kettő pedig egy hagyományos eljárásnak nem mondható, de a ThermoBurok építési rendszer gyakorlatilag egy hőtárolós monolit vasbeton falszerkezet, melyen kívülről 35 cm grafitos polisztirol szigetelés adja a brutális hőszigetelést, míg belül gipszvakolattal látjuk el. A padló és a födém szintén hasonló hőtárolós megoldással és nagyteljesítményű hőszigeteléssel van ellátva. A kerámiaház pedig egy gyárban készített, előregyártott fal elemekből álló, környezetbarát és kiemelt hőszigeteléssel rendelkező építési forma, melynek segítségével kettő nap alatt tudunk szerkezetkész házat a helyszínen daru segítésével megvalósítani.

A felsorolás első 3 eleme könnyűszerkezetes házas megoldás, mindhárom a hőszigetelés tekintetében sokkal jobb hőszigetelő, mint egy modern téglaház, ezt tudjuk már régen a készházakról.

Fontos kiemelni, hogy a mi általunk gyártott és kivitelezett készházak hőtároló tömege is sokkal jobb egy modern téglaházhoz képest, melynek oka, hogy nem hagyományos kőzetgyapot vagy üveggyapot hőszigeteléssel szigetelünk, hanem helyette BIO minősítéssel ellátott, nagy testtömegsűrűség cellulóz és fagyapot szigetelést fújunk a falpanelekbe résmentesen, tömörödésmentesen, melyek egyrészről megújuló és fenntartható anyagok, másrészről a szálas szigeteléshez képest 2-3x-os tömeg mellett a fajhője is 3x magasabb, mint más készházak hőtároló képessége, vagy egy téglaház hőtároló kapacitása.

Bizonyítottan a legjobb falszerkezetünk és födémszerkezetünk közel 20 órás fázisletolódási idővel rendelkezik, azaz ennyi idő kellene nyáron, hogy átmelegedjen a falszerkezet, de a nap csak 6-7 órán át süti a szerkezetet és jön a lehülés, így nem indokolt a klíma használata sem ezekben a házakban.

EnergyFriendHome Acél családi ház vázszerkezete. 2022-es év eleji rendelés esetén az ár: cca. 90. 000 Ft / m2

Acél vázkész állapot: A készházaink vázszerkezetkész, palánkolás nélküli megrendelés esetén 1-2 napos üzemi szerelés után a helyszínen 2-3 nap alatt felállításra és összeszerelésre kerülnek a tető és a falak tekintetében. Ez az állapot palánkolás nélkül acélszerkezetes kivitelezés mellett 100 m2-es családi ház esetén 2022-es év eleji rendelés esetén egyszerű nyeregtető esetén: cca. 84-86. 000 Ft / m2 közepesen bonyolult tető esetén: 90-95. 000 Ft / m2, de a legbonyolultabb tagolt tetőszerkezet esetén sem megy az ár 95-105. 000 Ft / m2 közötti ár fölé.

Félkész készültség esetén az összes ablak és külső nyílászáró beépítésre kerül, belül az összes szigetelés és kartonozás, palánkolás elkészül, a mennyezet vázszerkezete és szigetelése is 100%-os. A külső falszerkezet palánkolása 2022-ben már OSB lap helyett Rigips tűz- és vízálló GlasrocX anyag. Egy 100 m2-es családi ház ebben a készültségben 2022. év eleji rendelése esetén cca. 250. 000 Ft / m2.

A félkész készültség falpaneljei, tető elemei egy hét alatt készülnek el az üzemben és mérettől függően 1-2 hét alatt a helyszínen felépítjük és átadjuk azt.

Mit is tartalmaz a félkész állapot? Az összes falszerkezet felállításra kerül, melyen már rajta vannak a palánkolások mindkét oldalon, benne van a falakban a hőszigetelés, összeszerelésre kerül a tetőszerkezet, bekerülnek az ablakok, bejárati ajtó, erkélyajtók, tetőlécezés és tetőfedés, bádogozás, párkányok. Az álmennyezeti CD vázszerkezet felszerelésre kerül és a födémbe is befújjuk a 30 cm fagyapot vagy cellulóz szigetelést.

Mennyibe kerül ez 2022-es év eleji szerződéskötés esetén?

A válasz kicsit bonyolultabb, mert függ attól, hogy mekkora az épület és mennyire tagoltak a falai és a tetőszerkezete, de általánosságban el tudjuk mondani, hogy egy cca. 100 m2-es családi ház esetén az ár négyzetméterre vetítve ennél a félkész készültségnél 245-275. 000 Ft / m2.

Emelt szintű félkész készültség fotója. A házat 10 évvel ezelőtt Kisbéren építettük fel. 2022. év eleji megrendelés esetén az ár: cca. 285-315. 000 Ft / m2. Kívül minden készen van, belül hőszigeteltek a falak, palánkolás készen van, álmennyezet is elkészült és a mennyezeti hőszigetelés is 100%-os. Az ár az alapozást nem tartalmazza.

Az emelt szintű acélszerkezetes és faszerkezetes félkész állapot annyiban különbözik a félkész társától, hogy az épület kívülről teljesen készen van, tehát a hőszigetelt vakolatrendszert is elkészítjük.

Ennek a készültségnek a 2022-es év eleji eladási ára: 285-315. 000 Ft / m2.

Cégünk kulcsrakész családi házat csak Budapest 50 km-es vonzáskörzetében vállal. Természetesen amennyiben rendelkezésre áll szabad partner kivitelezői kapacitás, akkor összekapcsoljuk kérés esetén Önnel.

A napjainkban tapasztalható közlekedési helyzet, üzemanyagárak, szállásdíjak nem biztosítanak nagy távolság mellett piacképes árat egy helyi burkoló vagy festő, esetleg gépésszel szemben és ezért indokolatlan az emberek nagy távolságra történő munkavégzése.

Természetesen a vázkész, félkész, emelt szintű félkész készültséget bárhol Európában felépítjük, mert 1-2 kamionnal egy nagyobb, akár 200-250 m2 családi házat is szállítani tudunk egyszerre az összes fal és tetőszerkezettel együtt.

A fogadószint elkészítésével kapcsolatban egyeztetni kell, hogy az adott térségben rendelkezésünkre áll-e kivitelezési kapacitás.

Szerkezetkész kerámiaház 100 m2-es bruttó alapterülettel alapozás nélkül ez a készültség most cca. 15 millió forint!
Így néz ki közelről a kerámiabeton szerkezete

Kerámia házaink árazása is nagyon egyszerű, jelenleg 3 különböző műszaki készültségre rendelkezünk szabad kapacitással.

Szerkezetkész állapot: Két napos üzemi gyártást követően a kerámiabeton előregyártott házakat legalább egy hétig pihentetjük az üzemben, majd kiszállítjuk és daru segítségével 1-2 nap alatt az építési helyszínen az Ön által biztosított alapozáson felépítjük azt. Ennél a készültségnél már benne van az összes fal villamos szerelésének a gégecsöve a falszerkezetben, ezenkívül a tetőre felhelyezzük a tetőfóliát és ellenlécezzük azt!
Az összes kerámiabeton falszerkezet felépítése, faszerkezetes rácsos tartóval együtt 100 m2-es egyszerű nyeregtető esetén: 132-154. 000 Ft / m2.

Félkész állapotú kerámiaház: Összes fal felállítása, tetőszerkezet elkészítése, ablakok, bejárati ajtó, erkélyajtók beépítése, bádogozás, lécezés, fóliázás, cserepezés, ragalja palánkolása, az összes villamos vezeték övezése a falakban elkészítve: 215-240. 000 Ft / m2.

Emelet szintű félkész állapotú kerámiaház: Összes fal felállítása, tetőszerkezet elkészítése, ablakok, bejárati ajtó, erkélyajtók beépítése, bádogozás, lécezés, fóliázás, cserepezés, ragalja palánkolása, az összes villamos vezeték övezése a falakban elkészítve, külső hőszigetelt vakolatrendszer elkészítése: 245-280. 000 Ft / m2.

Emelt szintű félkész kerámiaház 100 m2-es bruttó alapterülettel alapozás nélkül 2022 év eleji szerződéskötés esetén cca. 26 millió forint!

Az áraink az ÁFA költségét nem tartalmazzák, mely 300 m2-es nettó alapterületű családi ház méret alatti építés esetén 5%-os mértékű még az idei évben. Ennél nagyobb ház, gazdasági épület vagy nyaral státusz esetén az ÁFA 27%-os! 2023-tól megszűnik a kedvezményes 5%-os ÁFA, tehát érdemes sietni a vállalkozó és a technológia kiválasztásával és a szabad kapacitás lekötésével.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .