Horizont acélszerkezetes technológiával készülő energiatakarékos készházrendszer
Horizont acélszerkezetes technológiával készülő energiatakarékos készházrendszer

EnergyFriendHome készházak kivitelezése

Az Energy Friend Home építési rendszer egy könnyűszerkezetes ÉME minősítéssel ellátott építési mód, melyben az épület statikai vázszerkezete a könnyűszerkezetes házaknál megszokott fa helyett (rozsdamnetes) tűzihorganyzott hidegen hengerelt acél.

Az Energy Friend Home kiemelten energiatakarékos építési rendszerrel akár 3-4 szintes épület is felépíthető, szintenként betonfödémmel.

A készház építési rendszerből készítettünk már; mobilházat, ifjúsági színház, garázst, szerelő csarnokot, műhelyet, gyárat, családi házat, irodaházat, szállodát a Szaharától egészen Szibériáig. Szinte bármilyen extrém elképzelés is megoldható. Építettünk már 30 méteres belső falak nélküli gyárat is.

Napjainkban komoly pénzügyi válság van az egész földkerekségen, ezért mindenütt azt keresi az ember, hogy hol tud pénzt megtakarítani.

A mi építési technológiánk alkalmazása esetén több dologgal lehet megtakarításokat elérni, mely nem megy a minőség rovására. Az energiatakarékosság és ezzel együtt a környezetvédelem már az építésnél előtérbe kerül, a vázszerkezet gyártásánál és építésénél 0,1% alatti hulladék keletkezik, az építés folyamán minimális energiaigényre van szükség. Az üzemeltetésnél hosszabb távon még fontosabb, hogy minimális energiabefektetéssel üzemeljenek a házak.

A másik igen fontos tényező az idő. Nem mindegy egy családnak, vagy egy befektetőnek, hogy a pénzt, melyet bele fektetett egy beruházásba mennyi idő alatt készül el és vehető használatba.
Az Energy Friend Home építési rendszerrel kivitelezett házak akár 4-6 hét alatt is kulcsrakész állapotra felépíthetőek, valamint rendkívül minimális pénzbeli ráfordítással üzemeltethetőek.

Visszatérve egy kicsit az energiamegtakarításhoz: Egy átlagos ház energiaszámlája egy emberi életöltő alatt több pénzbe kerül, mint amennyiből létrehozták.

Akár energia nélkül üzemelő épületeket is létre lehet hozni az építési technológiával

Nézzünk egy példát: ha egy 100 m2-es ház havi átlagban 35. 000 Ft energiát fogyaszt, akkor 60 év alatt meghaladja kamatok nélkül a 25 millió forintos energiabefektetést. Ha ez a ház csak 10. 000 Ft energiigényű havonta, mert egy modern készház, akkor kicsit több mint 7 millió forintot költünk energiára ugyanezen az időszak alatt. Ez azt jelenti, hogy egy modern energiatakarékos készházzal 60 év alatt 18 millió forintot takarítunk meg.
Persze ennél sokkal többet, mert ha csak a bankba rakjuk minden hónapban a megtakarítást, akkor ez az összeg már bőven 50 millió forint feletti nyereséget mutat, melyből több mint 2 új házat is felépíthetünk.

Az energia árak folyamatosan, rohamléptékkel növekednek, az előzőekben említett megtakarítás sokkal markánsabb lesz az idől előrehaladtával.

A legolcsóbb energia a fel nem használt energia tartja a mondás. Igény esetén passzív, vagy aktív házakat is kivitelezünk a készház rendszerünkből, így akár 0. forint is lehet a havi rezsiköltsége.

Legyen az igény mediterrán, futurisztikus, vagy letisztult-minimál stílus, vagy akár 30 méteres fesztáv belső falak nélkül, mi megvalósítjuk

Pénzt takarítunk meg azzal is, hogy a falvastagságaink, melyek a hasznos alapterületből vesznek el részt 40 cm helyett (téglaház) csak 20 cm helyett foglalnak. Így egy 100 m2-es ház esetén cca: 10 m2-rel nagyobb helyünk lesz, ami egy szobának felel meg, de ezt pénzben is kifejezhetjük, ha megszorozzuk a négyzetméter bekerülési költséggel.

 

Tűzvédelmi szempontból akár 4 órás tűzvédelmi határértéket is képes biztosítani.

Földrengésállóság szempontjából 11-es földrengést is elviseli, megjegyezzük 12-es a legnagyobb földrengés mérőszám (MERCALLI skála).

Az Energy Friend Home építési rendszer igen pozitív tulajdonsága továbbá a rendkívül gyors kivitelezés, mely igény esetén akár 30 nap alatti kulcsrakész kivitelezést biztosít.

Pince+Földszint+Emelet/ 3 szintes acélszerkezetes készház geotermikus fűtéssel (havi fűtés-hűtés rezsiköltség 230 nm-en 18 ezer forint.)

Mivel száraz technológiával valósul meg, nincs szükség kötési és száradási időkre, mely a megspórolt időn kívül még az időjárástól is független építést tesz lehetővé.

A gyorsan épült hagyományos szerkezetű épületek általában penészesek lesznek, mivel rengeteg vizet visznek be az építés során és nem tudnak a falak és a födémek kiszáradni a beköltözés előtt.

Az Energy Friend Home épületeknél kizárt a penészesedés lehetősége.

Olyan helyen is megvalósítható az Energy Friend Home épületek kivitelezése, ahol más rendszer nem képes megfelelni a követelményeknek, ilyen lehet például extrém földrengés veszélyes terület, extrém időjárási körülmények (nagy szél, alacsony és magas hőmérséklet tartomány), vagy akár 4 órás tűzvédelmi határérték követelmény.

Az Energy Friend Home profilokból kialakíthatóak az épület fal, födém és tetőszerkezeti elemei, tehát egy rendszergaranciát kap az Építtető az egész statikai szerkezet tekintetében.

Alkalmas meglévő épületek tetőterének beépítésére és bármilyen szerkezetű épület bővítésére is.
Mivel az acélszerkezetes épület szerkezet súlya a téglaépülethez képest 30x kisebb olyan helyen is alkalmazható, ahol a födém már nem viselne el több szintet más technológiák alkalmazása esetén, így sok esetben még koszorú megerősítésre sincs szükség.

Nagyon nehéz bemutatni pár mondatban, hogy hogyan épül fel egy acélszerkezetes készház, de pár fotóval és mondattal illusztráljuk a főbb pontokat.

szletesebb bemutatót találhat, ha ellátogat a Készház-Építés oldalunkra, ahol több családi ház, illetve irodaház felépítését részletesen bemutatunk.

Az Ön igényeinek felmérése után, a helyi építési szabályzatnak és a telekadottságok figyelembevétalével elkészítjük az építész és gyártmány terveket, melyet engedélyeztetünk a hatóságnál.
Ezután elkészítjük üzemben az épület fal, tető és födémszerkezetét.

A gyártmányterv adatait digitális formátumban betápláljuk a profilgyártó gépünkbe. Az Energy Friend Home profilgyártó gép a gyártmányterv és a statikai számítás előírása alapján elkészíti a „C” és „U” profilokat szalagacélból a megfelelő hosszúságokban.

 

A profilok gyártását követően az összeszerelési terv alapján az üzemben megkezdjük a fal, tető és födémelemek összeszerelését.
Igény esetén, ha nagy a gyártó hely és a felépítésre kerülő épület megvalósítása közötti távolság, vagy nagyobb beruházás esetén a gyártó gépsorunkat a mobil üzemünkkel a helyszínre tudjuk telepíteni rövid időn belül.
Ebben az esetben a szállítási költség minimalizálható, hiszen egy kamionnal egyszerre összeszerelt fal és tetőelemek egy ~120nm-es családi ház szállítható.

acelszerkezet_horizont2

Amennyiben az acélt megmunkálás nélkül kell szállítani, ugyanazon járművel 8-10 ugyanekkora épület anyaga is mozgatható.

Az Energy Friend Home acélszerkezet helyszíni felállítása időjárástól függetlenül kivitelezhető.

Egy 100 m2-es épület akár 2-3 nap alatt is összeszerelhető a helyszínen.

 

 

horizont_tetoszerkezet

A falszerkezet előzőekben felsorolt munkafázisaival egyidőben elvégezhető a tető acélszerkezetének lécezése, fóliázása, valamint a tetőhéjazat elkészítésére.

A tető héjazata lehet beton, vagy kerámia cserép, de igény esetén készülhet bitumenes zsindely tetőfedés is.

Ipari létesítmény esetében trapézlemez, vagy cserepeslemez fedés is alkalmazható.

Igény esetén alacsony hajlásszögű zöldtető is kialakítható.

Az acélszerkezet összeszerelését követően kerülhet sor a külső, falburkoló lemezek felszerelésére, nyílászáró beépítésre, majd a vakolat elkészítésére.

Különböző fal és födémrétegek alakíthatóak ki, lehetőség van akár passzív házszerkezet kialakítására, melynek a hőszigetelése 0,1 K értékű, ez a modern tégla falak szigetelésének a négyszerese. A passzív szerkezetű épületben nincs szükség a hagyományos értelembe vett fűtésre, mivel a hőszigetelés annyira tökéletes, hogy a bent tartózkodók, a világítás stb… hője elegendő a lakás felmelegítéséhez és melegen tartásához.

hokozpont

Az épület zárható állapota után elkészíthető a belső falak egyoldali gipszkartonozása, valamint a külső falak belső részének szigetelése.

Ezután elkészíthető a villamos, fűtés, víz gépészeti vezetékek elhelyezése.

A villamos vezetékek a födémben és a falakban, a fűtési vezetékek a padlóban a szigetelésben vannak elvezetve.

falfutes

Központi porszívó alapcsövezése a padlóba, egyszintes épület esetében akár a födémen is kialakítható.

Lehetőség van padlófűtés, fal és mennyezet hűtés és fűtés beépítésére, de ebben az esetben a falakat gipszkarton helyett Heratekta lemezekkel burkoljuk, majd a csövek elhelyezése után gépi gipszes vakolattal vakoljuk.

szaniterekA szerelőbetonra vízszigetelés kerül, majd a gépészeti vezetékek elhelyezése után elkészíthető a padló hőszigetelése.

A kialakított rétegrend után kialakítjuk a burkolatok fogadására alkalmas 2. réteg aljzatbetont, és lezárjuk gipszkartonnal a gépészet miatt az eddigiekben egy oldalon burkolt falakat.

gletteles

Beszerelésre kerülnek a szaniterek, fűtőtestek, szerelvények.

Ezzel egy időben a hideg-meleg burkolási munkák is elvégezhetőek.

A falakat több rétegben gletteljük, majd 3 rétegben festjük, vagy tapétázzuk.

Festés után beépítjük az utólag szerelhető kiváló minőségű, belső nyílászárókat, valamint a villamos szerelvényeket felszereljük.

ledes

Javasolt egy extra hőszigetelésű energiatakarékos épület hűtésén és fűtésén kívül a világítástechnika tekintetében is olyat beépíteni, mely hosszútávon megbízható és alacsony költséggel üzemeltethető.

Ez úgy valósíthatjuk meg, hogy lehet ledes, vagy más hideg fényforrású világító testeket alkalmazunk.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

One comment

  1. A leírás alapján nem világos a fal rétegrendje, szerkezete.Kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen épületnek mennyi az ára?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .