Szereld magad akció 2021-ben családi ház építésre!

Jó hír, hogy 2021 január elsejétől újra 5% áfát vezettek be az építőipari szektorban.

Az 5 % áfa az alábbiakra érvényes: 150 m2 hasznos alapterület alatti lakások és 300 m2 hasznos alapterületű családi házak építése és értékesítés esetén.

Azonban közel se gondolja úgy a Kedves Megrendelő vagy Építeni Szándékozó személy, hogy azt is jelenti, hogy olcsóbban épül majd fel egy új családi ház, mint tavaly.

2016-ban hasonló döntés született a kormány részéről, melynek hatására emelkedtek a négyzetmáter árak a lakások és családi házak tekintetében.

Várható volt, hogy az építőanyag gyártók és kereskedők árat fognak emelni ezúttal is. Már 2020 december elején nem kapott cégünk konkrét árat 2021 januári szállításra a legtöbb építőanyagra. A beszállítók már akkor tudták, hogy emelés lesz, de még nem tudtak pontosan mivel kalkulálni, kivártak.

2021. január 1 és február 6 között számos nagy gyártó árat emelt. Csak egy konkrét példa: a gipszkarton profilok ára mindkét nagy piacvezető cégnél 25-30%-kal drágultak, ez mellett a gipszkarton lapok ára is 7%-os áremelést mutatott pár hét alatt. Az acéltermékek ára is 30-40%-kal megemelkedett, mely kihatással van számos építőanyagra, mint pl: csavarok, betonvas, ablak-ajtó vasalatok, de a szerelvények nagy része is acéltermékből készül. Nem beszélve a faanyagról, mely területen 15%-os áremelkedés figyelhető meg.

Amire most számítani lehet, hogy újra előkerülnek az építőiparon belül az alvó és most alakuló cégek, akik „mindenhez” értenek. Pontosan ezért nagyon óvatosan kell kezelni ezt a témát. Fontos utánajárni minden vállalkozásnak, hogy mi a múltja, van-e referenciája, amit fel tud mutatni eddigi munkásságából.

Mi úgy gondoljuk, hogy nagyon jót tenne az iparnak, ha megmaradna továbbra is az 5%-os áfa, nem csupán az elkövetkezendő 2 évben. Ezt az 5%-ot mindenki örömmel megfizeti, így mindenki jól jár.

Amennyiben házépítésben gondolkodik kérjük keresse fel az alábbi linken található ártáblázatot, melyben részletes tájékoztatást kap a különböző készültségi fokozatokról a „Szereld magad” akciónk keretein belül:

https://kp.hu/csaladi-haz-epites-2021-ben-ev-eleji-akcios-haz-epitesi-arak/

Amennyiben kérdése merülne fel bátra keresse ügyfélszolgálati kollégáinkat telefonon a 06-20-444-44-24 számon vagy emailben: info@kp.hu

Íme pár friss referencia kép szerkezetkész és kulcsrakész családi házainkról:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .