Rengeteg infó az 5% ÁFA ügyében. Kattintson... Minden infó az új CSOK-ról és a jogszabályokról. Kattintson ...

A NEP 2009 pályázat egy hónapig tartott, elfogyott a támogatás

A Magyar Állam hónapokat csúszott az energiatakarékossági pályázat kiírásával. Miután a pályázat megjelent, rekord gyorsasággal, mintegy 4 hét alatt le is zárta a pályázat beadási lehetőségét a minisztérium.
Augusztus 30-én lehetett utoljára pályázni az augusztusban megnyílt Nemzeti Energiatakarékossági Program (NEP) keretében nyújtott vissza nem térítendő támogatásra.
Összesen 3077 pályázat érkezett be, mivel az emberek nagy része nem is tudott a nyári szabadságolások miatt a lehetőségről, hiszen ezt mindenki tavasszal várta.
Magyarország nem követi a fejlett Európai országok példáit, ahol a megújuló energiák támogatása sokkal magasabb és nem csak 3-4 hétig lehet igényelni.
Egy-egy megújuló energiával üzemelő ház a környezetünkbe 60-80%-kal kevesebb káros anyagot juttat.
A kiírt összeg hasonlatosan nevetséges volt, mint amikor egy nagyáruház megreklámoz egy terméket fél áron, de csak 100 darabot rak ki a polcra. Előreláthatóan ennek az összegnek a 3-4, vagy még ennél is többszöröse lett volna elég az idén tudatosan gondolkodó, geotermikus energiát beépíteni szándékozók megsegítésére. Rengeteg család betervezte ezt a lakásüzemeltetési módot, most vagy bekötik a gázt, vagy fagyoskodnak egy évig, mivel a beruházás nem lehet megkezdett a következő pályázati lehetőség kiírásáig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .