Rengeteg infó az 5% ÁFA ügyében. Kattintson... Minden infó az új CSOK-ról és a jogszabályokról. Kattintson ...

Energiatakarékos családi házak építése

Napjainkban ha családi házat szeretnénk építtetni, már nem a tradiciók kerülnek elő, mint ezelőtt 5-10 évvel.

Napjainkban a legfontosabb, hogy egy modern családi ház:

 • Gyorsan felépüljön és kedvező áron
 • Időtálló, értéktartó és jó minőségű anyagokból készüljön
 • Legyen környezetbarát az építés
 • Üzemeljen a lehető legkisebb fűtési-hűtési energiával
 • a természeti hatásoktól meglegyen védve, mint a földrengés, szél, csapadék, stb…

Ezeknek a követelményeknek napjainkban a könnyűszerkezetes családi házak, valamint a polisztirol zsalukból épített házak felellnek meg legjobban. (Magyarországon a két legismertebb az IsoteQ és ProKoncept építési rendszer)

A könnyűszerkezetes épületek teherhordó szerkezetei készülhetnek fából és fémből is.

Igazán sem a fa sem a fém nem fog látszódni, mint ahogyan nem lehet a téglát sem látni egy téglaházból, ha ez elkészült, hiszen rétegrendek kerülnek mindkét oldalon a szerkezetekre.

A könnyűszerkezetes épületek akár 2 hónapon belül kulcsrakész állapotra felépíthetőek.

Az üzemeltetésük minimális költségbe kerül, hiszen a jó könnyűszerkezetes készházak, mint a cégünk termékei is, már négyszer jobb hőszigeteléssel készülnek egy 38cm-es modern téglafallal szemben.

Az igaz, hogy a négyszeres szigetelési értéket a könyűszerkezetes falak is 38 cm körüli vastagság esetén teljesítik, de a könnyűszerkezetes házaink csak 20 cm-t foglalnak el az alapozáson, a többi rész lelóg az alapozásról. Ez azt is jelenti, hogy azonos falvastagság mellett még nagyobb belső teret is kapunk, 4x-es hőszigetelési érték mellett. A nagyobb belső az egy 8-9 nm-es szobát jelent egy 100m2-es családi ház esetében.

A ProKoncept és az IsoteQ építési rendszer 40 cm-es falazata is közel négyszer jobb hőszigetelést biztosít a modern téglaházak 40 cm-es falszerkezetével szemben.

Cégünk kizárólag olyan épületek kivitelezését vállalja el, ahol a minőség és a modern igényeknek megfelelő hőszigetelés találkozik egymással.

Vállaljuk könnyűszerkezetes tűzihorganyzott acél vázszerkezetű és favázas EnergyFriendHome családi házak és ProKoncept vagy IsoteQ házak építését rövid határidővel.

 

Ha valaki mégis a hagyományos építőanyagot a téglát szeretné előnyben részesíteni, akkor azt is elkészítjük, de úgy, hogy annak a hőszigetelését is hasonló paraméterekre hozzuk, mintha az könnyűszerkezetes családi ház lenne.

Az EnergyFriendHome vagy a Neopor alapanyagú IsoteQ és ProKoncept rendszerből készített házainkkal több dologgal lehet megtakarításokat elérni. Az energiatakarékosság és ezzel együtt a környezetvédelem már az építésnél előtérbe kerül, a vázszerkezet gyártásánál és építésénél 0,1% alatti hulladék keletkezik, az építés folyamán minimális energiaigényre van szükség. Az üzemeltetésnél hosszabb távon még fontosabb, hogy minimális energiabefektetéssel üzemeljenek a házak.

A másik igen fontos tényező az idő. Nem mindegy egy családnak, vagy egy befektetőnek, hogy a pénzt, melyet bele fektetett egy beruházásba mennyi idő alatt készül el és vehető használatba.
Az Energy Friend Home építési rendszerrel kivitelezett házak akár 4-6 hét alatt is kulcsrakész állapotra felépíthetőek, valamint rendkívül minimális pénzbeli ráfordítással üzemeltethetőek.

Visszatérve egy kicsit az energiamegtakarításhoz: Egy átlagos ház energiaszámlája egy emberi életöltő alatt több pénzbe kerül, mint amennyiből létrehozták.

Akár energia nélkül üzemelő épületeket is létre lehet hozni az építési technológiával

Nézzünk egy példát: ha egy 100 m2-es ház havi átlagban 35. 000 Ft energiát fogyaszt, akkor 60 év alatt meghaladja kamatok nélkül a 25 millió forintos energiabefektetést. Ha ez a ház csak 10. 000 Ft energiigényű havonta, mert egy modern készház, akkor kicsit több mint 7 millió forintot költünk energiára ugyanezen az időszak alatt. Ez azt jelenti, hogy egy modern energiatakarékos készházzal 60 év alatt 18 millió forintot takarítunk meg.
Persze ennél sokkal többet, mert ha csak a bankba rakjuk minden hónapban a megtakarítást, akkor ez az összeg már bőven 50 millió forint feletti nyereséget mutat, melyből több mint 2 új házat is felépíthetünk.

Az energia árak folyamatosan, rohamléptékkel növekednek, az előzőekben említett megtakarítás sokkal markánsabb lesz az idől előrehaladtával.

A legolcsóbb energia a fel nem használt energia tartja a mondás. Igény esetén passzív, vagy aktív házakat is kivitelezünk a készház rendszerünkből, így akár 0. forint is lehet a havi rezsiköltsége.

3 hozzászólás

 1. Építész vagyok. Sajátházhoz szeretném a felhasználási lehetőségeket körbejárni. A vázlatterveim megvannak. Kérdésem, megkonzultálhatjuk-e a kiviteli terveket. Kaphatnák-e ajánlatot a kivitelezésre.
  Üdvözlettel Molnár Attila

 2. Kedves Attila!
  Nagy Sándor kollégám ma keresi Önt levélben!
  Tisztelettel:
  Családiházépítés ügyfélszolgálata

 3. Kedves Attila!
  Elnézést, de kicsit megkésve válaszoltunk a bejegyzésére.
  Megköszönném, ha meg tetszene adni az elérhetőségét, hogy kollégáink felkereshessék Önt.
  Köszönettel:
  Családiházépítés.com Ügyfélszolgálata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .