Horizont energiatakarékos készház tulajdonságai

KIEMELTEN ENERGIATAKARÉKOS

A Horizont építési rendszer kiemelten energiatakarékos építési forma, mivel a jelenleg érvényben lévő hőtechnikai szabványt több mint 100%-kal túlteljesíti. A+ energiaosztályba tartozik. A Horizont építési rendszer átlagos hővesztesége (U(k)=0,12-0,22 W/m2K)(típusfüggő).

Fűtési, hűtési üzemeltetési költsége akár 50%-kal kevesebb, mint egy modern téglaépületnek, ezért a környezetre gyakorolt káros hatása elenyésző.
A gázárak folyamatos emelkednek. A Horizont rendszer geotermikus hőszivattyús fűtési-hűtési rendszerrel kiválóan üzemeltethető, így a fűtési, hűtési költség a jelenlegi villamosenergia árakkal egy 100m2-es épület esetében havi 10 ezer forint.

MAXIMÁLISAN KÖRNYEZETBARÁT

Az acél újra felhasználható. Az acélszerkezet profiljainak gyártása folyamán 0,01% alatti hulladék képződik. Az acélszerkezetet a faszerkezetekkel szemben nem kell vegyileg kezelni, hogy megóvjuk a bogarak, víz, valamint a tűz ellen, ezért sem a természetet, sem a benne élők egészségét vegyszerekkel nem szennyezzük.

VERSENYKÉPES ÁR

Anyagtakarékos, mert a gyártás során nincs hulladék. A kis súly miatt alacsony a szállítási és rakodási költség, nem kell daruzni.
A rendkívül gyors kivitelezés miatt lényegesen kevesebb a munkadíj költsége, ennél az építési módnál egyértelműen a vásárló 65-70%-ban építőanyagot vásárol, míg a munkadíj 30% körüli, szemben a hagyományos építkezési formákkal, ahol a munka és az anyagköltség aránya 50-50%.

ERŐS, SZILÁRD, STABIL SZERKEZET

Garantáltan földrengésbiztos építési rendszer. A 12-es fokozatú Mercalli földrengés skálán, a 11-es fokozatig megőrzi stabilitását.
Akár 6 szint is biztonsággal építhető belőle.

ANYAGI BIZTONSÁG

Mivel a kivitelezési idő rendkívül rövid a kivitelező árgaranciát biztosít a Kedves Megrendelő felé, így nem fordulhat elő, hogy nem várt költségek lépnek fel az építkezés folyamán.

GYORS, TISZTA KIVITELEZÉS

Egy átlagos családi ház teherhordó szerkezete a födémmel és tetőszerkezettel együtt kb. 1-2 hét alatt megépíthető és 2-3 hónap alatt kulcsrakészen átadható. Nincs szeméthalom és építési törmelék. A kertet nem teszi tönkre az építkezés.

MÉRETPONTOS TARTÓS

Az acél egyenes, egyenletes anyagszerkezetű, méretpontos, nem vetemedik, nem szárad ki, nem reped, utólag nem mozog.
A tartószerkezetre 30 év garanciát vállalunk. A horganyzott acél élettartama,száraz közegben, legalább 150 év.

NINCS KEDVEZŐTLEN LEÁRNYÉKOLÓ ÉLETTANI HATÁSA

Az acél vázszerkezet oszlopai viszonylag ritkán helyezkednek el (40-60 cm-ként) szemben a vasbeton 10×10 cm-es vagy sűrűbb acélhálójával. Egy acélszerkezetű épületben kb. ugyanannyi acél van beépítve, mint egy hasonló méretű vasbeton épületbe.

NAGYOBB LAKÓTERÜLET

A falazott szerkezetekhez képest kb.10-12%-al nagyobb a hasznos alapterület. Ez 100m2 külső alapterületű 38cm-es falakkal készült épületnél 10m2-rel (egy félszobával) nagyobb, aminek a m2 árát a vevő megtakarítja.

TŰZÁLLÓ

Az épületszerkezet kizárólag nem éghető anyagokat tartalmaz. A tűzállósági határértéke, a szabványban előirtat jóval meghaladja.(Lásd amerikai, kanadai és magyarországi (ÉMI) bevizsgálási eredmények.) Speciális igény esetén akár 4 órás tűzvédelmi érték is elérhető, ami az építőiparban páratlan eredmény.

KÍVÁLÓ A HANGSZIGETELŐ KÉPESSÉGE

A téglaházakkal szemben magasabb akusztikai hanggátlás, mely igény szerint tovább növelhető, kimondottan hang és hőszigetelő anyagok alkalmazásával.

KÖTETLEN ALAPRAJZI TERVEZHETŐSÉG

Nincs modulméret,ezért nincsenek méretmegkötések. Íves falak és nyílások egyszerűen kialakíthatók.

VILLÁMVÉDELEM

Családi ház nagyságrendű épületek tekintetében a szükséges villámvédelmi fokozat VO0. Ez a fokozat azt fejezi ki hogy az épület kis villámvédelmi érzékenysége és veszélyessége miatt semmiféle villámvédelemre nincs szükség.

EGÉSZSÉGES LAKÓKÖRNYEZET

A lakás azonnal beköltözhető, mert nem kell száradni a falaknak. A fával szemben az acélt gombák, rovarok, rágcsálók nem támadják meg, nem kell mérgekkel kezelni. Nem korhad, nem rothad és nem öregszik el.
A felhasznált gipszkarton, vagy gipszrost anyagú falszerkezet természetes alapanyagú, mely nem okoz semmiféle betegséget, vagy allergiát. Mivel a téglafalakkal szemben a gipszkarton falak a mögöttük található hőtükrös fóliával és a nagy mennyiségű hőszigeteléssel melegebb burkolatú felületet képeznek, lényegesen kisebb az esély arra, hogy valaki megfázzon a falak mellett.

ÉVSZAKTÓL FÜGGETLEN AZ ÉPÍTÉS

A szerkezetépítésnél nem alkalmazunk vizes technológiát, így fagyveszély nem hátráltatja a munkákat. A nagyon gyorsan tető alá kerülő lezárt épületben bármilyen időjárási viszonyok között lehet munkát végezni.

MŰSZAKI, MINŐSÉGI BIZTONSÁG

  • A technológia ÉMI alkalmassági bizonyítvánnyal és MAKÉSZ védjeggyel rendelkezik, az engedély száma: ÉME A-106/1998
  • A Horizont profilrendszert gyártó gépsor CE minősítéssel ellátott.
  • A profilok ISO 9001 Minőségbiztosítási rendszerben készülnek.
  • A Horizont minőségre garancia a folyamatos fejlesztés a Budapesti Műszaki Egyetemmel közösen.

Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .