Rengeteg infó az 5% ÁFA ügyében. Kattintson... Minden infó az új CSOK-ról és a jogszabályokról. Kattintson ...

Ytong szerkezetből készült kulcsrakész családi házak

ytong_epitesi_rendszerHa velünk építtet Ytongból készített energiatakarékos családi házat nem kell mélyen a pénztárcájába nyúlni, sem a kivitelezésnél, sem pedig az üzemeltetésnél.

190 ezer forint egy négyzetméter bekerülési költsége, melyben benne van az áfa és az alapozás is.

Az ajánlat 100 nm-en felüli házak esetén érvényes.

Az ár tartalmazza az alapozás, falszerkezet, tető és födémszerkezet, tetőfedés, nyílászárók, vakolatok, külső-belső nyílászárók, villanyszerelés, burkolás, festés, valamint a víz és fűtés gépészet összes költségét.

Az épület Ytong téglából készül, a külső falakon, most alapáron 15 cm-es polisztirol szigetelő rendszerrel ellátva.
Így a fűtés költésége garantáltan minimális lesz.

Most ez a ház is pályázhat az A+ energiaosztályú épületekre nyújtott,  négyzetméterenként 25 ezer forint vissza nem térítendő állami támogatásra, ha nem nagyobb 130 m2-nél a hasznos alapterület.

Földmunka

A teherhordó főfalak alatt 80 cm mély, 40 cm széles, a kémények alatt a pillér külméretét körben 10 cm-rel meghaladóan alapárok ill. munkagödör készül.

Műszaki tartalom:

Alapozás

C10-24 KK minőségű transzportbetonból készül.

Lábazati fal

30 cm-es zsalukőből készül C16-24 KK betonból kiöntve vasalással ellátva, 2 sor magassággal.

Feltöltés

A lábazati falak között feltöltés készül. A feltöltés felső 10 cm vtg rétege kavics, a többi föld töltőanyagból. A feltöltést rétegesen döngölővel tömörített.

Fogadószint beton

A lábazati falakra felülően 10 cm vtg C12-16/KK transzportbetonból, Ø5 mm 15/15 cm osztású síkháló vasalással betonréteg készül.

Favédelem

Felhasználás előtt a méretre vágott fa szerkezeti anyagot egyenkénti áztatással vagy permetezéssel rovar és gomba mentesítjük. A vegyszer égéskésleltetőt is tartalmaz.

Talajpára elleni szigetelés

A vázszerkezet alatt a betonrétegre ragasztott 3 mm vtg bitumenes nehézlemez talajpára elleni szigetelés készül.

Külső falak

A fogadószint betonjától 11 sor YTONG kézi falazóblokkból készülnek az
épület külső falai. A falak felett hőhídmentesen zsaluzott vasbeton koszorú készül.

Belső válaszfalak

Teherhordó kivitelű Horizont acélszerkezetes100 mm-es szerelt válaszfal készül.

Fa Födém vagy Vasbeton Födém

50 cm tengelytávval beépített 5/20 cm méretű fa födémgerendázattal, felső felületén egy réteg szegezéssel rögzített deszka (vtg 2,4 cm) borítással. A födémgerendák a koszorúhoz Ø12 átmenő csavarral rögzítve.

Opcionálisan: „E” gerendák közti EB 60/19 beton béléstestek 4.2 mm vtg síkhálóval vasalt fel betonnal. A födém alsó síkja vakolt, meszelt.

Fedélszék

Hagyományos fa fedélszék (nyeregtető) készül 5/15 cm fenyő pallóból.

Gépészeti alapvezetékek

Elhelyezésre kerülnek a szennyvíz elvezető alagcsövei ill. a használati víz vezetéke.

Bádogos munkák

Az épületen horganyzott lemezből félkör keresztmetszetű ereszcsatorna készül. A vápák ill. a kéményszegély horganyzott fémlemezből készül.

Héjalás

Ellenléccel rögzített Tetőfóliával, 30/50 mm Bramac tetőléccel lécezett felületre Bramac tetőcseréppel fedve.

Villanyszerelés

A villanyszerelés vésett horonyban ill. válaszfalak estén vázban vezetett védőcsövek beépítése. Az alapár helyiségenként 2 db villanykapcsolót, 4 db konnektort,2 db lámpakiállást, és 50 m2-ként 2-2 telefon és TV csatlakozási hely kiépítését (bekötés nélkül) tartalmazza.

Talajpára elleni szigetelés

A teljes felületen a betonrétegre kellősítés majd ragasztott 3 mm vtg bitumenes nehézlemez szigetelés készül.

Fűtés alapszerelés

Az aljzatban műanyag védőcsőben vezetett többrétegű fűtéscsővel szerelve. A vezetékek radiátor helyénél ill. a hő elosztónál az aljzat fölé vezetve.

Használati víz

Felhasználási helyekhez az aljzatban ill. a vázban többrétegű vízcsővel, műanyag védőcsőben vezetve.

Aljzatbeton

Az épületben 6 cm vastag lépésálló expandált polisztirolhab 6 cm vastag C12-16/KK minőségű aljzatbeton készül, léccel lehúzva.

Külső nyílászárók

Hőszigetelt üvegezésű (4Float/16/4Float, k=1.0 W/m2K) műanyag 50db hangszigetelésű nyílászárók, ötpontos zárral szerelt műanyag szerkezetű bejárati ajtóval, fém rögzítőkkel szerelve, hézagok PUR habban tömítve. A külső könyöklők műanyag előregyártott elemekből kialakítva.

Ereszdeszkázás

Fenyő lambériából rejtett szegezéssel készül.

Hőszigetelés

Belső falakban 8 cm üveggyapot 2 cm légréssel,
födémben 20 cm üveggyapottal, PE fóliával.

Belső nyílászárók

A belső nyílászárók dekor fóliás utólag beépíthető tele ajtók.

Gipszkartonozás

Az oldalfalakon és a mennyezeten 1 réteg 12,5 mm vastag gipszkarton lemez burkolat készül,A külső falak vakoltak, kétszeri gletteléssel és csiszolással. A fürdőszobában impregnált gipszkartont, a lakáson belüli kéményrész vakolt.

Külső felületképzések

Az oldalfalakon és a mennyezeten 1 réteg 12,5 mm vastag gipszkarton lemez burkolat készül,A külső falak vakoltak, kétszeri gletteléssel és csiszolással. A fürdőszobában impregnált gipszkartont, a lakáson belüli kéményrész vakolt.

Burkolás

A szobákban és a nappaliban laminált parketta, a többi helyiségben mázas kerámia padlólappal, a fürdőszobában plafonig csempézve. Valamennyi burkolóanyag 3000.- Ft/m2 bruttó egységárral, hálós lerakással számolva. Lábazat hidegburkolatú helyiségekben a burkolólapból vágott 8 cm magas lappal, a melegpadlós helyiségekben fenyő szegőléccel. A burkolás mintázatos kialakítást nem tartalmaz.

Festés

A látszó fa szerkezetek selyemfényű vastaglazúrral festettek. A gipszkarton felületre fehér színű beltéri diszperziós festés készül (színes festés esetén színfelár kerül felszámolásra).

Szerelvényezés

Villanyszerelési szerelvények, csaptelepek, szaniter árúk, radiátorok, gázkazán elhelyezése. Az árban szereplő fürdőszobai felszereltség: 170/70 cm fehér lemezkád (20 000,- Ft), Alföldi 63 cm-s fehér mosdókagyló (12 000,- Ft), Alföldi fehér hátsó kiömlésű WC fehér felső tartállyal (19 000,- Ft), króm színű kádtöltő (12 000,- Ft) és mosdó csaptelep (10 000,-). A kazán kombi turbós gázkazán (180 000,- Ft), a radiátorok fehér színű Dunaferr gyártmányok. Az elektromos szerelvények Legrand Star típusúak.

3 hozzászólás

  1. érdeklődöm: 250m2 össz.alapter. földszintes iker családi házat mennyiért ép. legolcsóbban? (a födém könnyűszerk) Köszönöm

  2. èrdeklödöm: épitenek házokat külföldön? Svédországban lakok és szeretnék egy kulcskész ytongházot.

  3. 80m2-es alapterületű esetleg tetőtér kialakításra alkalmas családi ház(ytong ,beton födémmel,A tetővel) kulcsrakészen mennyiből építenék meg?A tetőtér csak lehetőség.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .