Rengeteg infó az 5% ÁFA ügyében. Kattintson... Minden infó az új CSOK-ról és a jogszabályokról. Kattintson ...

300%-os hatásfokú kazán, mely Magyar találmány!!!

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

300% hatásfokkal üzemelő üzembiztos kavitációs kazánt mutatott be Kardos Péter feltaláló.

A bemutatott kazánt egy nyolc kilowattos villanymotor működteti, és az újítás jelentősége abban áll, hogy a kazán háromszor annyi hőenergiát állít elő, mint amennyit a villanymotor elfogyaszt. A kazán egy négyszáz négyzetméteres épület ellátására alkalmas. A kavitáció lényege az, hogy a folyadékokban a nyomás gyors esésekor buborékok keletkeznek, amelyek hőt fejlesztenek. A hasonló amerikai hőfejlesztőkben forgó tárcsa állítja elő a buborékokat, míg a Kardos-féle berendezésben egy csőben képződnek a buborékok, forgó alkatrész nélkül.

A berendezés ára 1,3 millió forint, de ha nagyobb tételben gyárthatnák, az ár a felére csökkenne – állította a feltaláló. A beruházás megtérülésénél számításba kell venni, hogy a gáz ára az utóbbi időben – és várhatóan a jövőben is – gyorsabban emelkedik, mint a villanyáramé.

Ha azt nézzük, hogy egy geotermikus hőszivattyús rendszer kb. ennek a költségnek a két és félszeresébe kerül és nem érünk el csak egy kicsit jobb hatásfokot, akkor ez magga a pertetum mobile. Igazán itt nincs egy új energia belerakva a rendszerbe, mint a geotermikusnál a föld hője, de mégis csak működik.

SOK SIKERT KÍVÁNUNK KARDOS ÚRNAK, hogy a találmányból magyar termék legyen és eljusson az emberekhez!!!

8 hozzászólás

 1. Remélem tényleg eljut a fogyasztókhoz, mert nagy szükség lenne rá és remélem azt is, hogy végre egyszer a MAGYAR ÁLLAM nem hagy veszni egy ilyen találmányt.

 2. Délre nêzô nagy üvegfelület, amely télen összegyûjti az alacsonyan mozgó nap melegét, nyáron viszont árnyékolva van. Ennek mennyi a hatásfoka? És a költége? Sem gáz, sem elektró nem kell hozzá. Évezredes találmány a görögöknél, rómaiaknál. Minden technológia jól ismert a 0 enegia igényû házak építésére, csak nem kell építészre bízni a tervezést. Fehér tetô? Mert nem melegszik, mint az állat. Napkollektoros melegvíz? Milliós kütyü nem kell. Lehet, hogy a kütyü mûködik, csak félmegoldás. A 300%-ot viszont felejtsék el.

 3. Kedves Theo!
  Bizonyára nagyon jó a napkollektor. Használjuk is.
  Persze jó a ló is, de én szeretem az autót is.
  Ez a dolog pont nem volt milliós kütyü, mert elérhető lesz ha gyártják majd sorozatban 1 millió alatt.
  Szemben egy nyugati geotermikus fűtéssel, ami ennek 3-4 szerese is lehet.
  Tisztelettel:
  Csaladihazepites.com Ügyfélszolgálata

 4. “…és az újítás jelentősége abban áll, hogy a kazán háromszor annyi hőenergiát állít elő, mint amennyit a villanymotor elfogyaszt…”

  Tehát 1 egységnyi energiabefektetéssel 3 egységnyit kapunk, így jön ki a 300% hatásfok. Ha mindez igaz lenne, akkor Nobel-díjat kellene kapnia és nyugodtan kérhetne pár milliárdot érte. Valami nem stimmel vagy a cikkel vagy a találmánnyal, ugyanis van egy olyan alapfogalom fizikában, hogy energiamegmaradás törvénye, mely alapján a hatásfok maximuma 100% lehet és semmivel sem több.

  Célszerű lenne tisztázni vagy értelmesen leírni a dolgokat, mert ez így a kész átverésre hasonlít.

 5. Kedves Szkeptikus!

  Kérem szíveskedjken utánna nézni a dolgokanak.
  Léteznek még ennél jobb hatásfokú dolgok is.
  Pl: egy geotermikus hőszivattyú akár 500%-os is lehet. De itt van egy plusz energia, mely be lesz táplálva, az a víz, mely a földből jön és ingyen van.

 6. A feltaláló úr mutatott független mérési eredményeket vagy pedig Önök csak az elhangzottakat írták le szolgaian?

 7. Mi mértünk nemrégiben egy “kavitációs kazánt”. Nos, nem estünk hanyatt a történettől: valamivel kevesebb hő volt elvonható a “kazántól”, mint amennyit beletett áramfelvétellel a villanymotor. Csodák nincsenek.
  Azért nagyjából átcsusszant minden hozzászóló fizikából, vagy akad itt olvasni tudó is? A villamos oldalról beletett energia MELLÉ még kellene VALAMI, ami fedezi azt a 200%-nyi többletet, nem? Mi lenne ez? Mivel semmi mást nem kell az elmondások alapján a működés érdekében a rendszerbe tenni, így viccet félretéve egy dolog marad: odabent nukleáris bomlás történik. Minthogy nem szenvedtünk sugárbetegséget a mérés során, illetve a fűtési rendszerből sem fogyott a víz, így ez sem jött be. Kétlem, hogy a newton-i fizikát meghazudtoló találmány született volna, nagyon átb…szás szaga van…

 8. A kavitációs kazán vagy ahogy leánykori nevén nevezik: hidrodinamikus fűtőberendezés a vegyiparban, élelmiszeriparban már jó 80 éve használatban van. Nem új találmány és nem is magyar. A fenti találmányról csak annyit mondanék, hogy a Műegyetem Energetika Tanszékének pincéje tele van ilyen és ehhez hasonló perpeetum mobile-kkel, amiket önjelölt feltalálók (téesz nyugdíjas villanyszerelők és géplakatosok) hordtak oda bizonygatva a termodinamika főtételének megdöntését.
  Az interneten utánanézve döbbenten tapasztaltam, hogy ez az egész kavitációs kazán hisztéria – ami egy hatalmas átverés – ilyen méreteket öltött. S ami még aggasztóbb, hogy KÖZPÉNZBŐL vállalkozásokat támogatunk ennek gyártására, intézményesített szélhámosság keretei között. Ha ezeket a forrásokat valóban tudományos kutatás-fejlesztési programokba invesztálnánk, talán már nem itt tartanánk…

Szólj hozzá

Az e-mail cím nem publikus.Kötelező kitölteni *

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..