A Horizont márka bemutatása

horizont_logo

Horizont rendszer kialakulása:

A könnyűszerkezetes építési technológia világszerte az egyik legelterjedtebb építési rendszer.
A világ egyes részein a családi házak többsége valamilyen könnyűszerkezetes technológiával épül.(Észak-Amerika, Ausztrália, Skandinávia, Távol-Kelet, stb.).
Az emberek a legtöbb esetben a könnyűszerkezetes szóból a favázas épületekre gondolnak.

A Horizont technológia egyáltalán nem használ faanyagokat az építési folymatban, de a rendszer a fa házak összes jó tulajdonságát magával hordozza.

Először Észak-Amerikában kezdtek el foglalkozni könnyű acélvázas szerkezetekkel és ez az építési technológia az 1940-es évek óta folyamatos fejlődésen megy át. Először válaszfalak készítésére használták, majd teherhordó szerkezeteket gyártottak belőle.

Az 1980-as évek elején kezdték el családi házak építésére felhasználni. 1990-től gazdaságossági és környezetvédelmi szempontok miatt a technológia fejlesztése nagymértékben felgyorsult és 1996-ban került végleges szabványosításra.

Az Amerikai Acél Intézet és az Amerikai Házépítők Szövetsége az USA-ban , valamint a Lemezacél Intézet Kanadában számos egyetem közreműködésével tökéletesített technológiája azóta már világszerte alkalmazásra került Új-Zélandtól, Alaszkáig, többek között a Contactrade Kft által Európában is.

Az acélszerkezetes építési technológia kialakulásának fő okai a faanyagok egyre romló minősége, a fák kivágásával okozott környezerti problémák kiküszöbölése, valamint a vegyszerek nélkül építhető épületek(tűzvédelem és kártevők ellen a fát méreganyagokkal kell kezelni, ezen veszélyforrások acél esetében nem állnak fenn.)

A HORIZONT® technológia tehát kanadai eredetű, tüzihorganyzott acélszerkezetes építési rendszer, mely európai adaptáció és továbbfejlesztés eredménye.
A Budapesti Műszaki Egyetem szakértői segítségével 1998-ban megtörtént a honosítás és ÉMI minősítés, majd ugyanebben az évben bevezetésre került az ISO 9001 Minőségbiztosítási Rendszer is.

HORIZONT® védett márkanév, mely egy fejlett, energiatakarékos, tüzihorganyzott acélszerkezetes építési rendszert képvisel és kiválóan alkalmas:

családi házak, nyaralók, társasházak, középületek, kisebb ipari és mezőgazdasági épületek építésére, emeletráépítésre, tetőtér beépítésre, meglévő tetőszerkezetek cseréjére, hozzáépítésre, felújításra.

Napjainkra a technológia annyira fejletté vált, hogy akár 5 szintes épület is építhető a Horizont rendszer acélszerkezetének felhasználásával.

A technológia egyaránt alkalmas egyedi tervezésű egyszerű, vagy luxus kivitelű épületek építésére.

Eddig 1000 lakó-, közületi-, kereskedelmi- és ipari épület készült el 4 kontinens 9 országában Szibériától a Szaharáig.
A Contactrade mérnökcsapata a tapasztalatokat felhasználva továbbra is folytatja az építéstechnológia fejlesztését.A Horizont technológiával az elmúlt években Európában több mint ezer épület lett létrehozva.

A rendszer tulajdonosa a Contactrade Kft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .