A kőkorszaknak vége! Építsen Ön is Modern módon!

Az élet minden területén hatalmas innovációnak vagyunk tanúi nap mint nap. Az építőipar is egy ilyen ágazat, de ez nem annyira érdekli az embereket, mint például egy új telefon megjelenése.

Engedje szabaddá fantáziáját

Ettől függetlenül nincs még egy olyan iparág a világon, mint az építőipar, mert mindenkinek laknia kell valahol. Az építőipar is rengeteg innovációt vonultat fel évről évre, de ezek általában nem látványosak, inkább műszaki újítások.

Gondoljunk csak bele, hogy milyen lenne még lóháton közlekedni, vagy tekerős telefonnal telefonálni, vagy milyen lenne, ha még írógéppel kellene megírni a leveleinket. Ugye ezek már elképzelhetetlen távoli múltunkban hagyott történelmi dolgoknak tűnnek, pedig pár tíz évvel ezelőtt még nem volt más megoldás ezekre a feladatokra.

Napjaink legnagyobb kihívása a környezetünk védelme, a globális felmelegedés lassítása, a fosszilis energiaforrások kiapadása miatt a megújuló energiák felhasználása.

Az egész világon soha nem látott elkötelezettség folyik az energiatakarékosság felé. Ennek okai az energiaárak drasztikus emelése, melynek a pár sorral fentebb említett fosszilis energia kiapadása ad okot, valamint az országok adópolitikája.

A családi házak és lakások a legnagyobb energia felhasználók a világon, ezek bocsájtják ki a legnagyobb káros anyagot a környezetünkbe. Családi házaink, lakásaink fűtésköltsége okozza a családoknak a legnagyobb költséget évről évre.

 

De van egy jó hírünk: A kőkorszaknak vége!!!

Van lehetőség, modern, kiemelten energiatakarékos családi házak építésére.

A könnyűszerkezetes családi házak a legalkalmasabbak kiemelten energiatakarékos családi házak és lakások megvalósítására.

A könnyűszerkezetes házak vázszerkezete készülhet fából vagy tűzi horganyzott vékony falú acélszerkezetből.

A könnyűszerkezetes házak lényege, hogy a falak nem tömör építőanyagból állnak, mint egy téglaház esetében.

Egy téglaház vagy egy beton panel épület falazata a statikai szerepet adja a házaknak, lakásoknak. Mivel ezek homogén anyagok és nem a hőszigetelés a fő feladatuk, hanem az állékonyság biztosítása, az energiatakarékosság nem került előtérbe. Nyilván közrejátszott ebben az, hogy sok országban támogatták a gázfogyasztást állami szinten, ezért nem volt senkinek sem fontos, hogy mekkora költség a ház energiafogyasztása, mert kifizethető volt könnyedén.

Időközben az energiatámogatási rendszerek az EU-ban megszűntek és mindenki rádöbbent, hogy egy 100 nm-es családi ház fűtésköltsége a téli hónapokban akár 60-80 ezer forint is lehet, ami azt jelenti, hogy egy kereső személy fizetésének a nagy részét a fűtésköltség kifizetése felemészti.

Egy modern könnyűszerkezetes technológiával épített családi ház (más néven készház) rendkívül jó hőszigeteléssel bír, passzív vagy akár aktív  házat is lehet a technológiával kivitelezni. A passzív házak havi szinten négyzetméterenként 100 forintból üzemeltethetőek, az aktív házak pedig több energiát termelnek, mint ami a működésükhöz szükséges.

Készüljön acél vagy fa vázszerkezetből egy könnyűszerkezetes épület egy közös jellemzője van mindkettőnek: A fa vagy acél anyag csak a vázszerkezet szerepét tölti be, mely 50-60 cm-es kiosztásban függőleges oszlopokból áll, alul felül pedig egy-egy gerenda alkotja.

Ez azért fontos, mert szemben a korábban említett hagyományos téglafallal, mely teljes keresztmetszetben egy rossz hőszigetelő anyagból épült fel, a könnyűszerkezetes fal, és födémszerkezetünk mintegy 2-3%-át teszi ki a vázszerkezet.

Az oszlop vázszerkezet közé szálas kőzetgyapot hőszigetelés kerül, melyből 10 cm vastagság több szigetelést ad, mint egy 38 cm-es téglafal. A könnyűszerkezetes házak falaiban 15 cm kőzetgyapot szigetelés kerül, majd kívül egy 12 mm-es OSB-3 borítást követően újabb 15 vagy 20 cm polisztirol táblás hőszigetelő anyagot szerelnek. A falak belső részén párazárást követően, dupla réteg gipszkarton lapok kerülnek felszerelésre. Egy ilyen könnyűszerkezetes készház hőszigetelése háromszor jobb értéket ad, mint egy 38 cm-es téglaház falazata és a hozzá használt födémszerkezet.

Az energiatakarékosság egy nagyon fontos ismérve a könnyűszerkezetes készházaknak, de vannak még igen előnyös tulajdonságai, melyek közül néhányat kiemelnénk:

 • Rendkívül gyorsan, akár két hónap alatt felépíthető egy könnyűszerkezetes ház.
 • Mivel szárazépítési technológia, nem kerül nedvesség a falakba, ezért nem is kell várni a kiszáradással, így kizárt a penészesedés, illetve az allergiás megbetegedés.
 • A könnyűszerkezetes házak földrengés biztosabbak, mint a hagyományos házak.
 • A könnyűszerkezetes technológiával nagyobb fesztávok áthidalhatóak, mint amit egy hagyományos családi ház födémszerkezete megengedne.
 • A könnyűszerkezetes technológiával épült családi házakban nagyobb a belső nettó alapterület, azonos bruttó méret esetén. Kisebb falvastagság mellett nyújtanak sokkal jobb hőszigetelést, ez azt eredményezi, hogy egy 100 nm-es családi ház esetében egy kis szobával nagyobb lesz a lakásunk. Ha figyelembe vesszük a mai árakat, akkor már itt egymillió forint feletti összeget megtakarítottunk.
 • A könnyűszerkezetes házat kizárólag ÉME, vagy Európai ETA minősítéssel lehet kivitelezni, ez garancia arra, hogy a rendszer teljesítette a minősítő intézetek által előírt igen szigorú állékonysági, földrengés technikai, tűzvédelmi, zajvédelmi, környezetvédelmi paramétereket.

Egy családi ház építése az ember életében egy igen meghatározó esemény. Nagyon fontos, hogy a ház kiszolgálja a benne élőket. Fontos, hogy komfortos legyen hosszú évtizedeken keresztül, mert a házat nem a mának építjük.

Ezért mindig gondolja át, ha családi házépítésbe szeretne kezdeni, hogy egy háznak 3 ára van.

Az egyik ár, az amiért felépítik a családi házat. A második ár, az az, amennyiből lehet a családi házat üzemeltetni, fűteni, világítani, azaz a rezsiköltsége. A harmadik ár tényező pedig az, hogy a családi házunkra mennyi pénzt kell majd rákölteni hosszútávon, mint karbantartási költség, felújítás stb…

A rezsiköltség és a felújítási költségek egy ember életében sokkal többe kerülhetnek, mint maga a ház felépítésének a költsége. Ezért érdemes elgondolkodni már a tervezési fázisban, hogy egy olcsó házat akarunk építettein, mely most nem kerül sokba, de a hosszú évek alatt a jelenlegi spórolásnak a kamatos kamatát fogjuk javításra és rezsire költeni és idegeskedhetünk, hogy egy olyan házban élünk ami már akkor sem felelt meg a követelményeknek amikor elkészült. Vagy választunk egy olyan házat, mely lehet, hogy 10%-kal többe kerül amikor felépül, de még 20 év múlva is teljesíteni fogja az akkori kor követelményeit és karbantartás mentesebb lesz, valamint töredék összegből lehet majd a fűtésköltséget fedezni.

Amennyiben családi házat szeretne építtetni, keresse meg cégünket. Mi ingyenes tanácsadással segítjük a telek kiválasztást, valamint segítséget adunk a technológiák megismertetésében. Ha mellettünk dönt, hogy kivitelezzük a családi házát, akkor az építész terveket és az engedélyeztetést is díjmentesen elvégezzük.

Keressen bennünket a kapcsolat menüpontban feltüntetett elérhetőségeinken.

Ajánljuk figyelmébe a típusterveinket, ahol könnyűszerkezetes acél és fa, valamint ProKoncept családiházak árajánlatait is megtalálja.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

2 hozzászólás

 1. Udvozlom ! Erdeklodni szeretnek , hogy korulbelul egy 100nm2[es lakast mennyiert epitenenek? kozmuvesitett !!! koszonom elore is ! egy olyan atlag arra lennek kivancsi munkadijjal es minden egyeb koltsegel. Egy alap arat szeretnek tudni . koszonom szepen, hogy eolvasta az uzenetem.

 2. Kedves Ádám!
  Köszönjük az érdeklődését.
  Ma még 5% ÁFA tartalommal tudunk szerződni.
  A prémium felszereltségű családi házaink áfásan 370-390 ezer forint közötti kulcsrakész áron valósulnak meg 2019-es árszinten.
  Ebben a lakásszellőztető rendszer, az okoshoz rendszer, az alapozás, a kulcsrakész kivitelezés, a tervezés is benne foglaltatik.
  Amennyiben további kérdése van, kérem írjon levelet és felkeressük.
  2019. év végéig lehet az 5% áfával kalkulálni, utána kötött szerződések már 27%-os áfával adóznak majd.
  Tisztelettel: Zsebő Zsanett ügyvezető
  email: ugyvezeto@kp.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .