Prokoncept családiházak építése

A Prokoncept építési rendszer Magyarországon aránylag egy új technológiának tekinthető.

A könnyűszerkezetes építkezés mellett ez a technológia az, mely külön hozzáadott hőszigetelés nélkül is túlteljesíti az érvényben lévő összes Európai hőtechnikai szabványt, sőt passzívház is kivitelezhető belőle.

Az igazán jó hír az, hogy nem csak a jelenlegi jogszabályokat teljesíti túl, hiszen a 2020-ban életbelépő hőtechnikai szabványokat is felülmúlja.

Gyors, tiszta, átlátható masszív építési rendszer.

A Prokoncept építőelemek alapanyaga a Neopor – a polisztirolszármazékok legkorszerűbb terméke – gyakorlatilag egy hőszigetelt zsalu tégla, melyet betonnal öntenek ki. Sokan azt szokták mondani, hogy ez olyan mint egy lego. De igaz a megállapítás.

A szürke elemek Neoporból készülnek, mely a német BASF fejlesztése, a benne lévő grafitszemcsék „hőtükörként” viselkednek, emiatt 30%-kal jobb hőszigetelése van az általában ismert fehér polisztiroloknál.

Az elkészült Prokoncept családi házak egy kívül-belül szigetelt, masszív szerkezetet adnak.

A ProKoncept rendszerében fal, födém és tetőelemek is megtalálhatóak.

A hagyományos építőanyagokkal szemben összehasonlíthatóan jobb a Prokoncept házak hőszigetelése.

Egy anyag hőátbocsátási tulajdonságát az úgynevezett U-értékkel, a hőátbocsátási tényezővel jellemezzük (W/m2K). Ez elárulja, hogy mennyi hőenergia szökik el egy építőelemen keresztül, ha a hőmérsékletkülönbség 1 fok. Minél kisebb az U-érték, annál jobb a szigetelés és annál jobban takarékoskodhatunk az energiával.

A ProKoncept Classic falazatunk „U” értéke önmagában 0,24 W/m2K. Ez körülbelül kétszer jobb szigetelő, mint egy 30 cm-es téglafal vakolattal ellátva.

A legjobban szigetelő ProKoncept elemünk 0,11 W/m2K szigetelési értékkel rendelkezik. Ez 4x jobb a megszokott tégla szigeteléséhez képest. Gyakorlatilag passzív házak alapanyaga.

ProKoncept építési rendszerből építhető nyaraló, családi ház mozgáskorlátozottak számára, többszintes társasház, irodaház, orvosi rendelő, ipari létesítmény, csarnok.

A ProKoncept rendszerelemek együttes alkalmazásával kizárt a hőhídképződés. Hőhídnak az eltérő szigetelőképességű felületek találkozásánál kialakuló helyeket nevezzük. A hőhidas pontokon a hőenergia gyorsabban távozik a fal többi részéhez képest, ezért ott a pára ki tud csapódni, ezért a hőhidas helyeken a fal átnedvesedik, a vakolat tönkremegy és penészes lesz. A hagyományos építőiparban a téglafalak-betonkoszorúk találkozása adja a hőhidak jelentős részét. Ebben a technológiában a koszorúelem és a falelemek is ugyanabból az anyagból van, így nincs szigetelésbeli különbség.

A rendszer a magasépítészet minden olyan területén alkalmazható, ahol fontos a hőszigetelés, a maximális beépíthetőség kihasználása – falazatunk mindössze 25 cm vastag – és a lehető legnagyobb energiatakarékosság: fűtött-hűtött lakóépületeknél, pincéknél, irodaépületeknél, iskoláknál, óvodáknál, szállodáknál, kórházaknál, fürdőknél és uszodáknál, légkondicionált iparépületeknél, raktár- és termelőcsarnokoknál stb.

Prokoncept házak kivitelezését cégünk egész Európa területén vállalja.

Magyarországi áraink egységesek az egész ország területén.

100 m2-es családi ház építésének irányára alapozással, kulcsrakészen, 6 légkamrás 3 rétegű ablakokkal, kondenzációs gázkazánnal, 4500 Ft/m2 árú burkolatokkal: 15,5 millió Ft + ÁFA.
1 m2 kulcsrakész emelt műszaki tartalmú ProKoncept ház bekerülési költsége: 155, 000 Ft +ÁFA.

A ProKoncept elemei 2008. évben több igen rangos díjat is elnyert:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .