Rengeteg infó az 5% ÁFA ügyében. Kattintson... Minden infó az új CSOK-ról és a jogszabályokról. Kattintson ...

Újra lesz szocpol és kamattámogatás

Ha nem is Szocpol néven fut majd be új karriert, de úgy néz ki, hogy mégiscsak lesz egy szocpolhoz hasonlító állími támogatás a családosok megsegítésére.

Újra engedélyeznék állami szinten a euróalapú jelzáloghitelezést, a forintkölcsönök esetében pedig visszatérne az állami kamattámogatás.

Szerdán nyilvánosságra hozták az Otthonteremtési Stratégia szakmai vitairatát. Építés esetén például akár 3,5 millió forintos állami támogatást is el lehetne nyerni.

Nem feltétlenül jelent direkt állami támogatást

“Az Otthonteremtési Program alapértékei és kiemelt céljai: az öngondoskodás ösztönzése, a gyermekvállalás, a tisztességes munka és a közterhekhez való hozzájárulás elismerése, a legális építések ösztönzése, az épített környezet minőségének javítása, az elvárható társadalmi szolidaritás, az energiahatékonysági és környezetvédelmi szempontok érvényre juttatása, az állami szerepvállalás kereteinek meghatározása, a gazdasági növekedéshez való hozzájárulás a lakás-mobilitás növelésével, a foglalkoztatás bővítésével, a hazai iparfejlesztés, iparmegtartás támogatásával” – sorolja az Otthonteremtési Stratégia.

A fentiek mellett alapvető jelentősége van az állami finanszírozás fenntarthatóságának, a támogatási rendszer átláthatóságának, a fokozatosságnak és tervezhetőségnek az ipar és a kivitelezői, vállalkozói szektor számára, valamint a szociális, jövedelmi szempontok összekapcsolásának. “A támogatási rendszernek helyzetbe kell hoznia a családokat, hogy lakáskörülményeiken javítsanak, fokozatosan előre tudjanak lépni” – szögezik le a javaslatcsomag megalkotói.

A programban való állami részvételnek a direkt pénzügyi támogatáson túl sokféle olyan módja is van, mely nem jár közvetlen költségvetési kiadással: megfelelő szabályozással költségvetésen kívüli források is bevonhatók időleges adócsökkentés, adóvisszatérítés vagy garancianyújtás formájában.

3,5 milliós támogatás új házra

Az Otthonteremtési Stratégia szerint idén októberig ki lehetne alakítani bevezethető formában a minőségi új építés támogatásának rendszerét, mely energiahatékonysági, fenntarthatósági és népesedési szempontokat venne figyelembe. Ezt 2012 januárjától be is lehetne vezetni, a szabályozás vonatkozna a magán- és bérlakásépítésre is.

Az új rendszer a korábbi szocpolt váltaná fel.

Hivatalosan csak szakmai vitairatról van szó, melyet társadalmi vitára bocsátottak, azonban a kidolgozók a szakma szinte egészét lefedik, így nehezen képzelhető el, hogy jelentős változás lenne a végleges változatban. A kidolgozó Otthonteremtési Tanácsadó Testület elnöke Gergely Károly, aki a Lakás-takarékpénztárak Egyesületét képviseli, a testület titkára pedig Bíró Marianna, a Nemzetgazdasági Minisztérium(NGM) főosztályvezetője. A munkacsoportok vezetői Maráczi Zsolt, a Társaság a Lakásépítésért Egyesület ügyvezető elnöke, Spéder Zoltán, az FHB Jelzálogbank elnöke, Gyuris Dániel, a Magyar Jelzáloghitel Egyesület elnök-vezérigazgatója, aki egyben a Bankszövetség alelnöke és az OTP Jelzálogbank vezére, valamint Péter Gyula, az NGM miniszteri tanácsadója. Mellettük a tagok között olyan szervezetek képviselői vannak, mint például az MFB, a főpolgármesteri hivatal, az NFM, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége vagy a Magyar Ingatlanszövetség. Mellettük kifejthette véleményét a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége is. Az NGM szerint “egyelőre semmilyen döntésre nem került sor az ügyben”, csupán vitairatról van szó.

A támogatásokat pontrendszer alapján ítélnék meg, az összes támogatás összege a lakás mérete(négyzetméterben) szorozva a pontszámmal és a pontszám forint ellenértékével. A pontszámot a minőségre, energia hatékonyságra, gyermekszámra, fenntarthatósági követelményekre tekintettel lehet kapni. Egy pont értéke 2012-ben 2500 forint lenne. A túlköltést az éves támogatási keretszámok akadályoznák meg. A támogatás feltétele lenne a költségek számlával való igazolása.

Az elérhető maximális pontszám a tervek szerint jövőre 14 pont lenne, tehát a fenti képlet alapján maximum 3,5 millió forint támogatás járhatna egy 100 négyzetméteres lakás építése után. A javaslatcsomag kidolgozói szerint átlagosan 3 millió forint lehetne a támogatási összeg lakásonként, 130 négyzetméteres alapterület felett pedig nem lehetne igényelni.

Az Otthonteremtési Stratégiában azt javasolják, hogy 2012-ben 3500 lakás kapjon ilyen jellegű tőketámogatást, ez nagyjából 10,5 milliárd forint költségvetési kiadást igényelne. Túljelentkezés esetén a kiválasztás gyermekszám, jövedelem, vagyoni szempontok alapján történne. A támogatott lakásépítések maximális számát a következő években fokozatosan javasolják növelni, maximum évi 20 ezres szintig. A javaslat ötletgazdái szerint 20 millió forintos átlagos beruházási értékkel számolva jócskán megtérülne a nyújtott 3 milliós támogatás a költségvetési befizetésekből (adók, járulékok stb.).

A mostani javaslat indoklásában az szerepel, hogy a forint kamatkörnyezet jelenlegi szintje és a 2010-ben lezajló és 2011-ben is folytatódó hozamemelkedés hatására a piaci alapú forinthitelek hiteldíjai, a kezdeti kedvezményes kamatperiódusok után 10-11 százalék felé kerültek. A 2000-es évek elejének korai tapasztalatai szerint a lakossági jelzáloghitel-felvétel ösztönző, és elfogadható kamatszintje egyszámjegyű hiteldíjakat kíván, melyet az euró alapú hitelek tudnának biztosítani.

EUROHITEL Újratöltve

Korábban a kormány is felvállalta, hogy gondolkodik az euróhitelezés ismételt engedélyezésén, azonban akkor a sajtóban arról lehetett olvasni, hogy ez csak azok számára nyílna meg lehetőségként, akik fizetésük egy részét euróban kapják. A jelenlegi javaslat viszont erről nem szól, így könnyen lehet, hogy mégis az enyhébb feltételek érvényesülnek majd. Korábban az MNB szakértői úgy nyilatkoztak, hogy üdvözlendő lenne az euróhitelezés ismételt engedélyezése, de csak a jelenleginél szigorúbb szabályok mellett. Május elején Bencsik László, az OTP Bank vezérigazgató helyettese is nyilatkozott az mfor.hu-nak a kérdésről: “Ha nekem kellene döntenem, még várnék az euróhitelezés újbóli engedélyezésével, mert a válság rávilágított, milyen kockázatai vannak, ha devizában adósodik el az ország lakossága”.

Forinthitel esetében kamattámogatás

A forinthitelek esetében visszatérhet a korábban alkalmazott kamattámogatás, mellyel versenyképesebbé tennék ezt a terméket az euróhitellel szemben. A javaslat szerint a használt lakás vásárlását 5 milliós, az új lakás megvételét pedig 10 milliós hitelösszegig támogatná az állam, viszont a kamattámogatás időtartama a korábbi 20 évről 5 évre csökkenne.

A kamattámogatást kiemelten élvezhetnék a gyermekes családok, akik gyermekszámtól függően akár 15 millió forintos hitelösszegig igénybe vehetnék a támogatást. A 180 napon túli tartozással rendelkező adósok pedig annyi könnyítést kapnának, hogy egy helyett két évre lenne 50 százalék a kamatkedvezmény.

A csomag kidolgozói szerint a kamattámogatás már egy kipróbált támogatási forma, így a döntést követően 60-90 nap alatt be lehetne vezetni ezt a konstrukciót.

Cégünk az egész országban épít kiemelten energiatakarékos családi házakat, melyek a 2020-ban életbelépő Eu-s hőtechnikai szabbványokat már most túlteljesíti. Ha szeretne egy igen alacsony rezsijű házban élni, akkor keresse kollégáinkat, akik mindent megtesznek azért, hogy Ön teljeskörű és korrekt tájékoztatást kapjon minden építéssel kapcsolatos kérdésben.

2011. április 1-től aki családi házat rendel cégünktől egy szellőzettő rekuperátor rendszert kap ajándékba.

Az első 10 megrendelőnek biztosítjuk a lehetőséget! Hívjon, vagy írjon, nehogy lemaradjon.
nagy s%C3%A1ndor kp.hu e1297525324626 Ajándék hővisszanyerő szellőztető berendezés minden új családi házunkbaNagy Sándor
Ügyfélszolgálati igazgató
Telefonszám: 06-20/444-44-24
kov%C3%A1ts andr%C3%A1s1 Ajándék hővisszanyerő szellőztető berendezés minden új családi házunkbaKováts András  

Dunántúli kereskedelmi igazgató

Telefonszám: 06-30/554-1015

2011. május 18-án már csak 3 darab ajándék készülékünk van.

Siessen, nehogy lemaradjon az ajándék rekuperátotól, mert ez akár 1 millió forint kedvezményt is jelenthet Önnek!

36 hozzászólás

 1. Üdvözlöm Önöket!Összegezve az oldalt nagyon jó hír a családosoknak,hogy újra beszélhetünk szocpolrol,kamat támogatott hitelről hisz sajnos másként nem lehet lakáshoz jutni.A mostani feltételek nem megfelelőek hisz lakást kérnek fedezetül,de ha még nincs lakásom és a közvetlen ismerőseimnek sincs megfelelő lakás akkor soha nem is lesz.?Szerintem sokan így gondolják..Így hiába szeretnék a kislányom mellé egy kis tesót ha nem segít az állam a családokon vagy a fiatal házasokon akkor sajnos a népesség nem fog nőni.Szerintem mindenki szeretne energia takarékos házat,mert nem csak energiát spórolnának hanem sok pénzt is.Olyan áron kell értékesíteni azokat az eszközöket ,hogy a nagyon kis pénztárcájú emberek is igénybe tudják venni,és akkor nem csak az emberek spórolnak,hanem a Föld is tovább élhet.Nagyon örülök,hogy leírhattam,mit gondolok.Remélem, és ezt nem csak a saját nevembe mondom, hanem a családok nevében is hogy nagyon szépen köszönjük ezt a lehetőséget(ismét támogatják a családokat és energia takarékosságra intik az embereket).Tisztelettel:Bató Tamásné

 2. Tisztelt Hölgyem!

  Mi is őszintén reméljük, hogy ezek a kormány részéről tettek formájában is működni fognak.
  Ez a kormány volt korábban aki szociális érzékenységet mutatott a nagycsaládosok felé. Reméljük ez ebben a ciklusban sem lesz máshogyan.
  Ez igaz, hogy a nagycsaládosokat különösen kell támogatni, hisz Ők nevelik ki a jövő adófizetők polgárait.
  Köszönjük észrevételét!
  Családiházépítés ügyfélszolgálata

 3. Én személy szerint nagyon örülők ennek mert igy talán van esélyem egy jobb és szebb jővőt nyujtaní a gyermekeimnek. : Egyedül nevelem a két gyeremekem sajnos daganatos beteg vagyok és níncs ígzábol semmi jővedelmem. DE remélem hogy én ís kapok esély egy jobb életre.

 4. Tisztelt Előttem kommentelők!

  Nagyon jó hír a szocpolos dolog ez tény DE!!!!!!

  Jelenleg nincs gyerekünk és addig nem is lesz mig nem jutopk egy saját házhoz. Mivel nincs gyerek igy nem is kapok támogatást hisz a családosokat kell támogatni. Mivel nem kapok támogatást nem lesz házam nem is lesz gyerekem. Nem vagyok felelőtlen és vállalok be 3-5 gyereket egy 2 szobás panell albérletbe. Sokan eszt teszik mi nem!
  Összegezve: Adómmal támogatom a nagycsaládosokat hisz a fele vagy több a családi pótlékból él.
  Gyereket csinálni könnyű felnevelni még könnyebb hisz van aki dolgozik és a gyerekek után vannak ám jogok!!!!! DOLGOZNI A NEHÉZ!
  Lakás/ház vásárlást visszanemtérítendőn támogatja az állam ha van gyerekem de mivel nincs az adóm mellet ez is megy a nagycsaládosoknak.
  Jelenleg vagy a gazdag vagy a felelőtlen ebmer vállal gyereket. Albérletbe vagy a szülőkkel egy fedél alat kicsit fura a gyermekválallás!
  Lehet megköveznek érte de ez az őszinte véleményem.

  Mondjuk ha a kormány olyan nagy családbarát akkor simán megtehetné hogy pusoma olá lakatos nének a 12 gyerek után nem küldi havonta a 250 ezret hanem munkára kötelezi vagy gondolkodásra.
  A mi munkák után járó pénz felét meg nem nyúlná le hanem hagyná hogy saját családot építsek belőle ne a másét neveljem akaratomon kívül!

 5. Kedves Gábor!
  Amit írt abban van igazság is, de van amivel nem tudunk egyetérteni.
  Szerintem nem az a felelőtlen aki bevállal két-három gyermeket, mert azt mondják ha lesz gyermeked kapsz támogatást, hanem az ÁLLAM a felelőtlen. Azért, mert hoznak egy jogszabályt, mely alapján az ember tervez, majd még akár ugyanaz a kormány eltörli azt, ha nem Ő, akkor a következő megválasztott kormány.
  Így valóban nem gyermeket, hanem egy évet az életben előre sem lehet tervezni.
  Azzal viszont nem értek egyet, hogy ha valakinek sok gyereke van, akkor az állam minden jóval ellátja.
  3-4 gyermekes családok számára 60 ezer forint körüli családi pótlékot adnak. A benzin, a kenyér, az autó, a lakás minden annyiba kerül. Akkor mi ebben az olcsóság és a kedvezmény???
  A 60 ezer forint kb. elegendő arra, hogy a gyerek iskoláztatása szűkösen ki legyen fizetve, másra viszont nem.
  Persze az említett 12 gyermekes esetekről mi is hallottunk, de ez már megint politika.
  Tisztelettel:
  Családiházépítés.com ügyfélszolgálata

 6. Mi ingatlant szeretnénk vásárolni. Hogyan kell neki indulni, ill. hogyan támogatja ezt a kormány?

 7. Önerő szükségeltetik hozzá?

 8. Üdv az előttem szólóknak…. én is nagyon rossz helyzetben vagyok mint nagyon sok soros társunk van hasonló helyzetben ..igaz az én történetem csavarosabb de a lényege hogy,mi is a szülőknél laktunk de most én a saját szüleimnél lakom az élettársam a gyerekkel meg az ő szüleinél …és hogy miért? mert neki itt nem jó nekem ott nem jó a szülők miatt és sajnos muszáj külön élnünk mert saját lakásunk nincs mert az állam bácsi elintézte sajnos a fiatalok sorsát…azzal hogy,elvette a szocpolt,sok embernek hiába van munkahelye ha nem tud félre tenni annyit hogy a lakásvásárláshoz szükséges x-mennyiségű önerőt félre tudja tenni . Tudják nagyon jól a politikusok hogy az emberek 90%-a körübelűl a szocpolból tudott indulni vagy kezdeni valamit a saját és családja életével.. nem pedig tehetetlen mint most nagyon -nagyon sok ember hogy bemennek a bankba és olyan felvilágosítást kapnak a hitelkérelemről meg a hozzá tartozó feltételekről hogy csak pislognak mint hal a szatyorba hogy közel se állnak ahoz hogy a feltételeknek megfeleljenek… mert mint példának én bementem a bankba és ugye minimálbérre vagyok bejelentve papiron ami k.b 60-egynéhányezer és hát sajnos azt mondták hogy minimum 80-ezer nettó jövedelemnek kell lenni ahoz hogy szoba álljanak az emberrel valamint 5-millionak kell érni az ingatlannak plussz 2-ház jelzálog fedezet szükséges valamint ha más nem akkor egy jo keresetü kezes. na én pislogtam mint hal a szatyorba hogy igy a fiatal mihez kezd a saját és családja életével ?hogy ilyen kőlcsön igénylő feltételek mellett az életünket külön kéne tőlteni?? soknak eszébe jut ilyenkor hogy miért nem megyünk albérletbe? hát az sajnos nem megy mert ugye az élettársamnak nincs melóhely mert most babázik..én meg sajnos nem tudok annyit keresni amiotta volt ez a válság dolog ,és a cégünk majdnem a csőd szélén áll ,és csak mindenki annyit keres amennyit dolgozik és csak papiron van bejelentve..és sajnos nincs meló..szoval nem birok annyit keresni hogy egy albérletet fent tudjunk tartani és még sorolhatnám…és hát nagyon jo hallanai arrol hogy lessz újbol szocpol hátha a fiatalok helyzete valamilyen szinten jobb lessz,és reméllem nem lessz semmiféle csavar benne a politikusok részéről pl.-ide is keljen önerő.üdv killer

 9. Üdvözlök Mindenkit! Azért írok, mivel látom az ügyfélszolgálat készséggel válaszol a kérdésekre. Én és feleségem lassan 2 éve, hogy építkezünk, a régi szocpolt eltörölték,mielőtt felvehettük volna, ezért már nagyon vártunk egy ilyen jó hírt, hogy újra tervezik a bevezetését. A bökkenő csak annyi a mi helyzetünkben, hogy ahogy feljebb is leírták, hogy a családi ház nettó lakható területe meghaladja a 130 négyzetmétert. Gyermekünk még nincs. Csak annyira lennék kíváncsi, hogy jól értelmeztem e a dolgokat: a ház nagysága miatt nem fogjuk tudni igényelni ezt a támogatást?? Hát ennyi… várom válaszukat! Tisztelettel: Gábor

 10. A cikkben 2012.-re említik a támogatási rendszer beindítását.Lehet, hogy nem figyeltem, de akkor azokkal a családokkal mi lesz, akik szocpol-ban már nem részesülhettek, mégis belefognak az építkezésbe még 2011. évben. Ha 2012-ben lép hatályba az új rendszer, akkor az visszamenőlegesen is igényelhető (pályázható) lesz? Tervezett gyerekekre igényelhető lesz-e úgy, mint a korábbi konstrukció?

 11. Mi szerencsések vagyunk mert kaptunk egy kis telket uh “csak” építkezésre kellene vhonnan pénzt szereznünk 🙂
  Kíváncsi leszek mi jön össze az új szocpolból!

 12. 3 gyermekes család vagyunk mi bővíteni szeretnénk. Van önerő és fundamenta is. ezt is támogatná a kormány?

 13. Kedves Gábor!
  A szabályozás a nettó alapterületet maximalizálja, tehát nem lehet nagyobb a garázs nélkül számított belső hasznos alapterület 130 nm-nél.
  Azért ez nem kicsi.
  Ha hozzávesszük a garázst és a falakat, akkor ez egy bruttó 200nm-es családi házat jelent.
  Sajnos ez a korlát benne volt már az energetikai pályázatokban is mind a két évben.
  A régi szocpolnál nem volt ilyen megkötés. Ott a szobaszámot kellett betartani, melyet a szabályok előírtak.
  Ha bármiben segíteni tudunk, kérem hívja kollégáinkat a kapcsolat menüben található elérhetőségeinken.
  Tisztelettel:
  Családiházépítés.com Ügyfélszolgálat

 14. Kedves Ági!
  Ez egy igazán jó kérdés, melyre mi sem tudjuk a választ.
  Igazán nem jelent meg még a döntés a kormány részéről.
  Addig csak várni lehet.
  A korrekt magatartás az lenne, ha a régi szocpol óta eltelt időszakban építkezők is megkapnák a támogatást, mert nem az Ő hibájukból szünt meg a támogatási rendszer.
  Ha bármit tudunk az ügyről, azonnal közzétesszük oldalainkon.
  Tisztelettel: Családiházépítés.com Ügyfélszolgálata

 15. Kedves Tomika!
  Egyenlőre még nem tudni bővebb infót azon kívül, melyet leadtunk az oldalon.
  Korábban létezett a félszocpol, mely meglévő ingatlan bővítését támogatta.
  Érdemes bennünket nyomon követni, mert a legfrisebb tudnivalókat mindig közzétesszük.
  Üdvözlettel:
  Családiházépítés.com ügyfélszolgálat

 16. Üdv!
  Érdeklődni szeretnék, hogy esetleg olyat lehet e tudni, hogy ha idén vásárolunk házat, akkor a jövőre bevezetésre kerülő családtámogatás utólag is igényelhető lesz e, mint a szocpol volt?

  Köszönettel:

  Schmidtné Judit

 17. Kedves Judit!
  Erre szerintem még a döntéshozók sem tudják a választ.
  Egy biztos, hogy vásárlásra csak abban az esetben járt korábban is támogatás, ha a ház új volt, vagy Ön építtette fel egy vállalkozóval.
  Azt, hogy visszamenőlegesen fog-e élni ez az új szocpolhoz hasonlító támogatás, Mi nem tudunk felvilágosítást adni.
  Kérem kísérje figyelemmel a weboldalunkat és itt azonnal közzétesszük, ha a témában előrelépés történi a kormány részéről.
  Tisztelettel:
  Családiházépítés.com Ügyfélszolgálata

 18. Kedves Admin,

  Érdeklődnék, hogy korábban csak Magyarországról való számlával lehetett igazolni az építkezést, vagy elfogadtak külföldit is. Azt tudom, hogy nehéz megjósolni, hogy az új szocpolnál mi várható, de visszamenőleg biztos vannak adatok.

  Köszönettel
  Balázs

 19. Kedves Ügyfélszolgálat,

  Azt szeretném még tudni, hogy korábban családi ház építésénél a költségek hány százalékát kellett számlával igazolni.

  Köszönettel
  Balázs

 20. Kedves Balázs!
  Általában 70%-ot kérnek a bankok a hitelintézettől felvett kölcsön tekintetében. 30%-ot igazolhat a Felelős Műszaki vezető, mint bonott anyag és saját munka.
  Üdvözlettel:
  Családiházépítés.com Ügyfélszolgálata

 21. Kedves Balázs!
  Régen elfogadták az biztos, de most sem tagadhatják meg, ha a cég élő, akkor építhet Magyarországon, de a Kamarai Regisztrációt el kell készítenie.
  Üdvözlettel:
  Családiházépítés.com Ügyfélszolgálata

 22. Kedves Admin!

  Szeretném megkérdezni hogy használt lakásra is igénybe vehető lesz majd ez a támogatás?Mert a régi szocpol az igen és azt hogy számolják?pl egy 75 négyzetméteres házra mennyi támogatást adnának?
  Köszönettel:Viki

 23. nagyon helyes hogy azon gyermekes családoknak is segítenek végre akik sajnos teljes önerőből nem lennének képesek otthont teremteni maguknak illetve gyermekeiknek! olyas információt szeretnék kérni önöktől hogy:én és a párom 2 kiskorú gyermekünkkel édesanyám lakásában lakunk de nem igazán van olyan állapotban mely eléri a mai lakások, minimális felszereltségét! sajnos a víz is csak az udvaron van , fürdőszoba sincs! szeretném megkérdezni hogy nekünk van valamilyen esélyünk hogy igényeljük valamilyen formában ezt az állami támogatást ennek a lakásnak” korszerűsítésének”? köszönettel:Ujj Mária

 24. Kedves Mária!
  Sajnos még nem tudunk információt, csak annyit amit közöltünk az oldalon.
  Amennyiben bármit megtudunk, ígérjük azonnal közzétesszük.
  Tisztelettel:
  Családiházépítés.com Ügyfélszolgálata

 25. Kedves Viki!
  Sajnos még nem tudunk információt, csak annyit amit közöltünk az oldalon.
  Egyébként Ön itt a fél szocpol nevű régi támogatásra gondolt szerintem. Nem volt most ezekben az anyagokban ilyen beadvány tudtunkkal, de várjuk meg a véglegest.
  Amennyiben bármit megtudunk, ígérjük azonnal közzétesszük.
  Tisztelettel:
  Családiházépítés.com Ügyfélszolgálata

 26. Hát szia mindenkinek!Látom nem vagyok egyedül ezzel a bajjal,de kérdem én mire fogok én menni ha nem adják vissza ezt a támogatást mivel a jelzálogos házunkat viszi a bank!3 gyerek és nincs hova menni………:(és eggyáltalán ha marad a nyakunkba a tartozás akkor is ki tudom használni majd?nagyon el vagyok keseredve:(ha valaki tud valamit kérem írjon….köszönöm!

 27. érdeklödnék én egy kis faluban szeretnék kétt gyermekemel ingatlant veni várhato e idén vagy jövö év elején a szocpolrol valami…..? mert sajna se banki hitel semit nem kapok gyes melet. részletre meg nem adnak ingatlant csak huzos bérletdijal.ha ez a kormány nem változtat sokan kerülnek ucára.

 28. Üdvözletem mindenkinek, én is kiváncsian várom, bár mi biztos megint két szék közé. Átépítünk egy régi házrészt, a belső munkálatokat nagyrészt saját erőből, mert a T. építőkből elegünk lett /tisztelet a kivételnek/, meg a pénzünk is kifutott, hitelt is vettünk fel. Jelenleg 1 babával vagyok itthon gyeden, ha lenne szocpol nem gondolkodnánk annyira a másodikon. Nem hinném, hogy az ajtódísz ezen segíteni fog?! Most nem részletezném, de az elrendezés miatt alsó szinten szoba-konyha van, az emelet, félig meddig tetőtér beépítéssel kínlódunk. Én sem szeretnék így ide második gyereket bevállalni, ez igen is felelősség! Szerintem azért is van egyre kevesebb gyerek. Én összeteszem a két kezem élnek a Nagyik és imádják a Kicsit, így A számlákat gondosan gyűjtjük, bár lehet csak a kukának???
  Azt csak finoman megjegyezném, valami valahol ebben az országban nagyon nem jól van, hogy egy átlag család szülői segítség nélkül kilátástalan a lakásvásárlása vagy eladósodik 20-25 évre.
  Lehet esetleg utólag is igényelni? Vagy hitelkiváltásra?
  köszönettel

 29. SZABÓ GÁBORNAK tökéletesen igaza van!

  Én most várom a második gyermekemet, de több nem is lesz , mert bár erről statisztika talán nincs, de merem állítani a két sajátom mellett, még legalább kettőt eltartok akit felelőtlenül a világra szültek. Mert aki nagycsaládos az elvárja, hogy támogassa a kormány az önkormányzat, ingyen tankönyv stb. Én és hasonló cipőben járó társaim meg oldjuk meg ahogy akarjuk, ill. tudjuk.
  Csak azt látom, hogy a férjemmel együtt dolgozunk reggeltől estig, én még állapotosan is túlórázom a pénz miatt míg mások csak potyogtatják nekünk a további eltartani való gyereket. Nem csak nagycsaládosok vannak a világon, nem azt kéne büntetni aki ésszel alapít családot, vagy nem mer vállalni gyereket.

 30. Eltelt 15 hónap. Se szocpol, se semmi. Ellenben tőlem 1,5 milliónyi félretett nyugdíjpénzt, feleségemtől fél milliónyit siekrült elkommunizálni. Az új adórendszernek köszönhetően a nettó fizetésünk is kevesebb lett. Ennek ellenére belevágtunk az építkezésbe. Valahogy a 380 Ft körüli benzinár sem nagyon csökken (ami ugye minden építőanyagot, fuvart stb. drágít), pedig tavalyelőtt még azt hallottam “valakiktől”, hogy a kormány csökkenthetné, de nem teszi, hanem folytogatja vele inkább a magyar családokat. Akkor még csak 320 Ft körül volt a benzin ára. Nem politizálni szeretnék, de látni kell, hogy ez a minősíthetetlen nihil és dumaszínház, ami most van erősen érint mindenkit. Jó hír viszont hogy épül 80 db 40 négyzetméteres “családi ház” Ócsán állami pénzből néhány “szerencsésnek” a kb. százezer magyar családból, akiknek az erős svájcifrank-harmatgyenge forint páros elvitte az otthonát a feje felől. Kíváncsi leszek vajon kinek a cége építi fel majd és mennyiért….Hát ez van, itt tartunk most kedves építkezőtársak… 2011.08.14

 31. Hát elég érdekes ez így. 4 gyerekesek vagyunk és anyósom is nálunk lakik betegsége óta. Van egy családi házunk. A tetőteret szerettük volna beépíteni a gyerekeknek, de akkor túllépjük a 130 nm-ert. (ami valljuk be 7 személynek nem igazán elég). Miért nem volt jó a szobaszámos megoldás? Arányban a családtagokkal?? Nincs esély hogy azt újra alkalmazzák?

 32. 3gyermekes család vagyunk ,
  Sopron mellet élünk itt van lehetőség energia takarékos családi ház igénylésre .
  menyi önerőre van szükség ?
  milyen lehetőségünk van egy általán
  köszönöm a választ
  üdv: Marcsi

 33. Tisztelt Családiházépítés.com Ügyfélszolgálata!

  Ráckevén lakom feleségemmel és 3 kiskorú gyermekemmel egy örökölt családi házban,melynek 1/4 részben vagyok tulajdonosa.A ház 100 négyzetméter alapterületű,összkomfortos
  Kérdésem az,hogy most(2011.10.08)milyen lehetőségeim vannak a maradék 3/4 rész megszerzésére.Értem ez alatt szocpol,félszocpol,kamattámogatott lakáshitel illetve ezek kombinációja által.Tanácstalan vagyok,érdemes még várni a konkrét fejleményekre vagy már van erre megoldás csak még én nem tudok róla?
  Segítségüket előre is köszönöm!!!

 34. Családiházépítés.com Ügyfélszolgálata!

  Én is örömmel fogadtam a hírt a televízióban, hogy újra lesz szocpol. Most, azonban, hogy a tervezetről próbáltam információt szerezni, szembesültem azzal a “szokásos jóval”, hogy aki egyedül neveli gyermekét, az semmiféle támogatásban nem részesül továbbra sem, mint ahogy eddig sem. Pedig annak is kellene élnie valahol, és Neki is kellene lakást biztosítania a saját- és gyermeke feje fölé. Még kilátástalanabb a helyzete, mint aki családban neveli gyermemét, mert mindent egyedül kell bevállalnia, és a kölcsön felvételénél is csak a “fele jövedelmet” tudja produkálni a bank felé. Ezen is el kellen gondolkodni a Kormánynak, mint ahogy azon is, hogy a korábbi lakásépítési hitelfelvételi lehetőséget korhoz, és gyermekszámhoz kötötte, azaz 35 éves kor után már 2 gyermeket vár ahhoz, hogy támogatott lakáscélú hitelt kaphasson az ügyfél, tehát aki már “nem húsz éves” és mégis úgy gondolja, hogy egyedül is felvállalná a fedélbiztosítást 4 éves gyermekének és önmagának, az teljesen magára van hagyva a Kormány által is, mert a gyermekét egyedül nevelő szülőnek esélye sincs semmire, nem hogy lakásszerzésre..
  Persze a megoldás lehetne az is, hogy kölcsönöz még egy gyermeket a hiteligénylő….

  Ha erre vonatkozó jó hírrel tudnának szolgálni, örömmel fogadnám.

  További jó munkát kívánok Önöknek.
  Judit

 35. En csak azt szeretnem megtudni ,hogy èlettàrsi kapcsolat is elég e ha kamattàmogatast szeretnenk igenyelni
  ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .