Rengeteg infó az 5% ÁFA ügyében. Kattintson... Minden infó az új CSOK-ról és a jogszabályokról. Kattintson ...

Új Porotherm technológia: Porotherm Profi

A Porotherm Profi márkanéven forgalomba kerülő, új Wienerberger termékcsalád, a tégla égetését követő csiszolásnak köszönhetően milliméterpontos.

Alkalmazásával pontos és kitűnő minőségű, jó hőszigetelő, esztétikus falazat építhető, mindössze 1 mm-es habarcsfugával, a falazás munkaideje pedig akár kétharmadára is csökkenhet.

A Porotherm Profi téglák 2007 augusztusában történt piaci bevezetésével egy Németországban 21 éve, Ausztriában 13 éve alkalmazott téglatechnológiát kíván meghonosítani a vállalat Magyarországon.

Mivel kivitelezéséhez speciális szaktudás szükséges, a Wienerberger folyamatosan dolgozik egy képzett, minősített kivitelezői háttér megteremtésén.

[nggallery id=56]

Jobb épületfizikai tulajdonságok a Porotherm Profi fallal

A fejlesztésnek köszönhetően és a vékonyabb habarcsból adódóan a Profi falazat hőszigetelő habarccsal készült falazathoz képest 4-6, a hagyományos habarcshoz képest pedig akár 22 %-kal jobb hőszigetelő. Homogénnek tekinthető kialakítása révén csökkenti a hőhíd lehetőségét. Akusztikai, páratechnikai, tűzvédelmi paramétereiben a hagyományos habarcsú falazathoz hasonló értékeket biztosít, de falvastagságtól függően lehetnek minimális eltérések. Tartószerkezeti összehasonlításban a normál habarccsal készülő falazathoz hasonló, a hőszigetelő falazó habarccsal készülő falazatnál viszont jóval nagyobb nyomószilárdságot eredményez.

Legegyszerűbben talán úgy fogalmazható meg, hogy a jó hőszigetelés és homogén falazat magas falazati nyomószilárdsággal párosul.

A Wienerberger fejlesztései során arra törekszik, hogy energiatudatos, környezetbarát és természetes alapanyagú termékeinek beépítése gazdasági előnyt nyújtson felhasználóinak, és megelégedésére szolgáljon építtetőnek, beruházónak, tervezőnek, kivitelezőnek egyaránt.
E munkának új állomása a Németországban 21 éve, Ausztriában 13 éve alkalmazott, bizonyítottan jobb, gyorsabb és gazdaságosabb csiszolt építési technológia, a Porotherm Profi.

Esztétikus falazat

Talán apróságnak tűnik, de a vörös színű és vékony habarcsréteg miatt a falazat homogén és egyenletes megjelenésű, amely optikájában is a tökéletességet és precizitást, valamint a magas minőséget sugallja. Mindez a kivitelező és kőműves munkáját dicséri, ami a megrendelő elégedettségét és bizalmát növeli.

A Wienerberger konszern német és osztrák tapasztalatai alapján a Porotherm Profiból falazott ház építtetői örömmel tekintenek épülő házuk tökéletes megjelenésű és minőségű falazatára. Nem elhanyagolható az sem, hogy a gyorsan növekvő, szép falazat láttán a szomszéd is ilyet szeretne majd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .